PeristeriNews.gr
Οικονομία

Ευκλ. Τσακαλώτος: Τεχνικοί οι λόγοι για το «σπάσιμο» της δόσης



Σε τεχνικούς λόγους απέδωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος το «σπάσιμο» της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ αναφέροντας ότι η Ελλάδα δεν έχει ακόμα προσκομίσει στοιχεία του Σεπτεμβρίου για την εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Εξερχόμνες του Eurogroup ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της συνεδράισης και τόνισε ότι ενέκρινε την ολοκλήρωση και των 15 προαπαιτούμενων.

«Η εκταμίευση των 1,7 δισ. που αντιστοιχούν στην αποπληρωμή των ληξιπροθεσμών οφειλών θα γίνει στις 24 Οκτωβρίου» ανέφερε ο Ευκλ. Τσακαλώτος.

Εξήγησε πως επειδή η Ελλάδα δεν έχει κάποιες σημαντικές πληρωμές στο αμέσως επόμενο διάστημα, τα 1,1 δισ. που αντιστοιχούν στην εκπλήρωση των προαπαιτούμενων θα εκταμιευθούν επίσης τότε.

ΥΠΟΙΚ: Στις 24/10 τα υπόλοιπα 1,7 δισ.

Το σημερινό Eurogroup ενέκρινε την άμεση εκταμίευση του 1,1 δισ. ευρώ, το οποίο προορίζεται για το χρέος, τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο ΥΠΟΙΚ, σημειώνοντας ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναγνώρισαν ότι υλοποιήθηκαν όλα τα προαπαιτούμενα της πρώτης αξιολόγησης.

Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, «το 1,7 δισ. ευρώ αφορά ληξιπρόθεσμες οφειλές, με τα επίσημα στοιχεία του Ιουλίου – Αυγούστου να δείχνουν ότι έχουμε υπερκαλύψει το στόχο μας».

Κατά το υπουργείο Οικονομικών, τα επίσημα στοιχεία του Σεπτεμβρίου δεν ήταν δυνατόν να βγουν πριν από το τέλος Οκτωβρίου.

Όπως σημειώνει το υπουργείο, τα υπόλοιπα 1,7 δισ. ευρώ θα εκταμιευθούν στις 24 Οκτωβρίου, στην επόμενη, δηλαδή, συνάντηση του ESM, καθώς «τα επίσημα στοιχεία του Σεπτεμβρίου θα επιβεβαιώσουν ότι κινούμαστε πολύ πάνω από το στόχο μας».

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Στην κορυφή της αγοράς επενδυτικών ακινήτων το Περιστέρι

Peristeri News

Πρωτογενές ταμειακό πλεόνασμα 2,71 δισ. το πρώτο τετράμηνο

Peristeri News

Πώς λειτουργεί το Iris από το κινητό

Peristeri News

Leave a Comment