PeristeriNews.gr
Οικονομία

Ντάισελμπλουμ: Είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να γίνει κι άλλη δουλειά


«Είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να γίνει και άλλη δουλειά» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ αναφορικά με την τεχνική συμφωνία και πρόσθεσε ότι οι θεσμοί θα επιστρέψουν για να συνεχίσουν τη συζήτηση πάνω στα ανοιχτά θέματα. Σε ό,τι αφορά το χρέος τη συζήτηση απασχόλησαν κυρίως τα βραχυπρόθεσμα μέτρα.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου ο Ντάισελμπλουμ τόνισε ότοι το πρωτογενές πλεόνασμα μένει στο 3,5% έως το 2018, υπογράμμισε ότι είναι αναγκαία η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης αλλά τα μέτρα για το χρέος δεν συνδέονται με αυτή. Σημείωσε πως το πακέτο των βραχυπρόθεσμων ξεκινά μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Σε ό,τι αφορά το ΔΝΤ ανέφερε ότι παραμένει δεσμευμένο να συμμετάσχει στο πρόγραμμα και σύμφωνα με τον Ντάισελμπλουμ «το ΔΝΤ επανεπιβεβαίωσε ότι θα κάνει συστάσεις στο τεχνικό του συμβούλιο όταν υπάρξει τεχνική συμφωνία».

Ερωτηθείς για τα εργασιακά επιβεβαίωσε ότι τέθηκαν εκτενώς στο τραπέζι και σχολιάζοντας τα περί πολιτικής απόφασης σημείωσε ότι οι υπουργοί δεν μπορούν να μπουν σε λεπτομέρειες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκε η ανεργία τον Μάρτιο στο 10,2%

Peristeri News

Πότε θα κλείσουν οι τράπεζες για το Πάσχα

Peristeri News

Φορολοταρία Μαρτίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Leave a Comment