PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ντ. Μπακογιάννη: Έπρεπε σαν Ν.Δ. να είχαμε ρυθμίσει το τηλεοπτικό τοπίο


Την εκτίμηση ότι η «αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση έχει ξεκινήσει» εκφράζει η βουλευτής και συντονίστρια Εξωτερικών και Άμυνας της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Real news.

Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «έχει φασιστοειδή αντίληψη», τονίζοντας ότι «η αντίληψη “όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εχθρός” και άρα πρέπει να στοχοποιηθεί είχε να εμφανιστεί στην ελληνική πολιτική σκηνή από τη δεκαετία του ’80». Υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση διχάζει τον ελληνικό λαό και σημειώνει ότι «δεν υπάρχουν περιθώρια για τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης με ένα κόμμα που θεωρεί ότι οι πολίτες που ψήφισαν ΝΑΙ στο δημοψήφισμα πρέπει να πληρώσουν και μεγαλύτερους φόρους».
Η κ. Μπακογιάννη παραδέχεται ότι «οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. έπρεπε να είχαν ρυθμίσει το τηλεοπτικό τοπίο και να είχαν επιβάλλει κανόνες λειτουργίας νωρίτερα» και σημειώνει ότι «τα 260 εκατ. που θα εισπράξει από τους τέσσερις υπερθεματιστές θα μπορούσε να τα εισπράξει το κράτος από την αδειοδότηση μεγαλύτερου αριθμού τηλεοπτικών σταθμών, αν ο στόχος τους δεν ήταν ο έλεγχος της ενημέρωσης». Σε ερώτηση για τη ρύθμιση του χρέους εκτιμά ότι «αποκλείεται ο Σόιμπλε να πάει στο γερμανικό κοινοβούλιο με πρόταση ρύθμισης του χρέους πριν τις γερμανικές εκλογές».

Όταν είσαι πρωθυπουργός και ζητάς από τον Πούτιν τυπογραφείο για να τυπώσεις άλλο νόμισμα της χώρας σου, «τι εξωτερική πολιτική να κάνεις;» διερωτάται η πρώην υπουργός και ζητά την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής ώστε «να υπάρξει ενημέρωση για το τι συζήτησαν Τσίπρας και Ερντογάν στην πρόσφατη συνάντησή τους».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment