PeristeriNews.gr
Διεθνή

Νικητής των προεδρικών εκλογών στην Αίγυπτο ο Μοχάμεντ Μόρσι



Η Μουσουλμανική Αδελφότητα δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο υποψήφιός της Μοχάμεντ Μόρσι, κέρδισε τις προεδρικές εκλογές στην Αίγυπτο.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο υποψήφιός της Μοχάμεντ Μόρσι, κέρδισε τις προεδρικές εκλογές στην Αίγυπτο, τις πρώτες μετά από την πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ το Φεβρουάριο του 2011, εξασφαλίζοντας ποσοστό 52,5%, σύμφωνα με την καταμέτρηση του 98% των ψήφων.

“Ο γιατρός Μοχάμεντ Μόρσι είναι ο πρώτος πρόεδρος της Δημοκρατίας που εκλέγεται από το λαό”, δήλωσε στον λογαριασμό του στο Twitter το Κόμμα Ελευθερίας και Δικαιοσύνης, η πολιτική πτέρυγα των Αδελφών Μουσουλμάνων, των οποίων ηγείται ο Μόρσι.

Το στρατόπεδο ωστόσο του υποψηφίου Άχμαντ Σαφίκ (ο οποίος συγκέντρωσε ποσοστό 47,5%) απέρριψε τη νίκη που διεκδικεί η Μουσουλμανική Αδελφότητα.

“Απορρίπτουμε πλήρως τη νίκη αυτή”, δήλωσε στον Τύπο εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας του Σαφίκ, ο Μαχμούντ Μπαρακέχ.

“Μας προκαλεί κατάπληξη η περίεργη συμπεριφορά που έρχεται να ανατρέψει το αποτέλεσμα των εκλογών”, πρόσθεσε τονίζοντας ότι το στρατόπεδο του Σαφίκ διαθέτει στοιχεία που δείχνουν τον τελευταίο πρωθυπουργό του Μουμπάρακ να επικρατεί στην καταμέτρηση των ψήφων του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στην Αίγυπτο.

Να σημειωθεί ότι οι δύο υποψήφιοι είχαν καταλάβει τις δύο πρώτες θέσεις στον πρώτο γύρο των εκλογών, στις 23 και 24 Μαΐου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Σλοβακία: Δεν κινδυνεύει πλέον η ζωή του πρωθυπουργού Φίτσο

Peristeri News

Οι Χούθι επιτέθηκαν σε ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά

Peristeri News

Σλοβακία: Σε σταθερή αλλά σοβαρή κατάσταση ο Ρόμπερτ Φίτσο

Peristeri News

Leave a Comment