PeristeriNews.gr
Πολιτική

Νέες διαβουλεύσεις με τα Σκόπια για το ονοματολογικό


Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με την ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό. Λίγα 24ωρα μετά την τριμερή συνάντηση, που διεξήχθη στη Νέα Υόρκη, σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, θα έχει νέα κρίσιμη συνάντηση με τον ομόλογό του, Νικολά Ντιμιτρόφ στις Βρυξέλλες. 

Ο κ. Κοτζιάς θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. στη βελγική πρωτεύουσα, όπου θα συζητηθούν μεταξύ άλλων οι νέες προκλήσεις, μετά την απόσυρση των ΗΠΑ από την πολυμερή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, αλλά και οι εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας, όπως και στη Βενεζουέλα.

Όπως έγινε γνωστό, στο περιθώριο του Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί γεύμα εργασίας των Ευρωπαίων υπουργών με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.

Ο κ. Ντιμιτρόφ είχε ήδη χθες συνάντηση με την ύπατη εκπρόσωπος της Ε.Ε. για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Φεντερίκα Μογκερίνι, την οποία και ενημέρωσε «για τη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις στο ζήτημα της ονομασίας».

Η κ. Μογκερίνι εξέφρασε την στήριξη της ΕΕ στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις και δήλωσε πως το ενδεχόμενο θετικής έκβασης «θα ήταν καθοριστικό, όχι μόνο για τη χώρα, αλλά και για ολόκληρη την περιοχή και την ΕΕ».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment