PeristeriNews.gr
Πολιτική

Νέος γενικός γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ο Π. Σκουρλέτης


Νέας γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη και επισήμως ο Πάνος Σκουρλέτης, με την εισήγηση του πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος να γίνεται ευρέως αποδεκτή.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της σχετικής ψηφοφορίας, σε σύνολο 144 μελών, ο κ. Σκουρλέτης έλαβε 126 θετικές ψήφους, ενώ καταγράφηκαν 18 λευκά.

Σημειώνεται ότι η εκλογή του νυν υπουργού Εσωτερικών στη θέση του γενικού γραμματέα συνεπάγεται την άμεση αποχώρησή του από την κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο αυτό, εντός των επόμενων 24ώρων, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να ανακοινώσει και το νέο σχήμα της κυβέρνησης, κάτι το οποίο έχει προαναγγελθεί από την προηγούμενη εβδομάδα.

Κατά την ομιλία του, νωρίτερα, ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως «το κόμμα χρειάζεται μία ακόμη ώθηση, ένα ακόμη παράδειγμα ανιδιοτέλειας και αφοσίωσης».

Και συνέχισε: «Τα μέλη χρειάζονται ένα ισχυρό μήνυμα, ότι το κόμμα για μας είναι προτεραιότητα. Ότι το κόμμα για μας είναι αναπόσπαστο κομμάτι στην προσπάθεια για την ενίσχυση της πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας. Και ότι κανένα αξίωμα κυβερνητικό ή όποιο άλλο δεν έχει για μας μεγαλύτερη αξία από αυτά τα αξιώματα που προσδιορίζονται από τη συλλογική μας βούληση και τη συλλογική κομματική μας λειτουργία».

«Γι’ αυτούς τους λόγους, αποφάσισα να προτείνω στην Κ.Ε. να εκλέξει ως επόμενο Γραμματέα τον σύντροφο τον Πάνο, τον Σκουρλέτη» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Δεν παρέλειψε μάλιστα, να εξάρει το έργο του απερχόμενου γραμματέα, Παναγιώτη Ρήγα.

«Αυτά τα τρία χρόνια που βρίσκεται στη θέση του Γραμματέα επέδειξε ήθος, ανιδιοτέλεια και ουσιαστική συνεισφορά στο κοινό μας σχέδιο» ανέφερε και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «θα είναι το ίδιο παραγωγικός και από το νέο, μετερίζι της μάχης».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment