PeristeriNews.gr
Πολιτική

Νέο μήνυμα Πάνου Καμμένου στην Τουρκία


Μήνυμα στην Τουρκία έστειλε από την Αρμενία όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, τονίζοντας ότι «κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εξηγήσουμε στην Τουρκία ότι θέλουμε την ειρήνη, αλλά πρέπει να της θυμίσουμε ότι σε πολλές στιγμές της ιστορίας της – και ιδίως τις στιγμές της ιστορίας που έχουν κατά νου, της μεγάλης οθωμανικής αυτοκρατορίας – ηττήθηκε, όπως το 1821 στην Ελλάδα».

Κληθείς να σχολιάσει ερώτηση δημοσιογράφου ο ΥΠΕΘΑ ανέφερε ότι «είναι ευχή μας η Τουρκία να γίνει ευρωπαϊκή χώρα με σεβασμό του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ευχή μας είναι να δούμε την Τουρκία να προσεγγίζει τις ευρωπαϊκές αξίες, αλλά φοβάμαι ότι με τις τελευταίες δηλώσεις του Προέδρου Ερντογάν και τις αναφορές στα όνειρα της μεγάλης οθωμανικής αυτοκρατορίας, η Τουρκία απομακρύνεται από την Ευρώπη, από το διεθνές δίκαιο και τη διεθνή κοινότητα».

Κατά την παραμονή του στο Ερεβάν ο κ. Καμμένος συναντήθηκε με τον Αρμένιο ομόλογό του, Βίγκεν Σαργκσιάν, ενώ επισκέφθηκε τη διεθνή έκθεση όπλων και αμυντικής τεχνολογίας «ArmHiTec 2018».

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο «είχαμε μια ευρεία και ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, σε θέματα διμερούς συνεργασίας, αλλά και σχετικά με τις προκλήσεις ασφαλείας και τις εξελίξεις στην περιοχή».

Παράλληλα, τόνισε ότι «Ελλάδα και η Αρμενία ήταν, είναι και θα είναι πάντα μαζί. Έχουμε κοινές αξίες, κοινή ιστορία, κοινά θύματα των δύο μεγάλων γενοκτονιών, του αρμενικού λαού και του ποντιακού ελληνισμού».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment