PeristeriNews.gr
Πολιτική

Νέο γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για τη ΝΔ



Ο Αντώνης Σαμαράς έχει ζητήσει από όλους τους βουλευτές του κόμματός του να βρίσκονται το πρωί της Τρίτης στο Κοινοβούλιο.

Νέο γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αναμένεται να εκλέξει αύριο, έστω και καθυστερημένα, η Νέα Δημοκρατία. Ο Αντώνης Σαμαράς έχει ζητήσει από όλους τους βουλευτές του κόμματός του να βρίσκονται το πρωί της Τρίτης στο Κοινοβούλιο, στην αίθουσα της Γερουσίας, προκειμένου να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα και να καλυφθούν οι θέσεις μιας σειράς οργάνων.

Κατ’ αρχάς, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αναμένεται να προταθεί και να εκλεγεί ο βουλευτής της περιφέρειας Αττικής Θανάσης Μπούρας. Πρόκειται για ένα κοινοβουλευτικό στέλεχος που διαθέτει πολύχρονη εμπειρία, καθώς εξελέγη πρώτη φορά το 2000 και έκτοτε επανεκλέγεται συνεχώς (2004, 2007 και του 2009, 2012). Παράλληλα είχε διατελέσει υφυπουργός Οικονομικών επί κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή και δεν έχει αντιπάθειες μεταξύ των συναδέλφων του.

Από την άλλη πλευρά, κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι αναμένεται να οριστούν ο βουλευτής Ηρακλείου Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο συνάδελφός του από την περιφέρεια Αττικής Μάκης Βορίδης, καθώς επίσης και μια γυναίκα, η βουλευτής Β’ Αθηνών και γνωστή δημοσιογράφος Σοφία Βούλτεψη.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε μια μικρή ένταση μεταξύ του κ. Κεφαλογιάννη και του κ. Βορίδη για το ποιος θα είναι πρώτος τη τάξει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος (είθισται να μπαίνουν σε σειρά). Για να μην υπάρξουν όμως παρεξηγήσεις και πρόκριμα του ενός έναντι του άλλου, η λεωφόρος Συγγρού έχει βρει τη «χρυσή τομή»: θα ανακοινώσει και τους τρεις, χωρίς ιεράρχηση και πρωτοκαθεδρίες.

Η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί τελικά με καθυστέρηση ενός ολόκληρου μήνα. Αρχικά ο πρωθυπουργός είχε προγραμματίσει τη συνεδρίαση αυτή για το απόγευμα της 22ης Ιουνίου, δηλαδή πέντε ημέρες μετά τις εκλογές που ανέδειξαν τη Νέα Δημοκρατία πρώτο κόμμα. Οι γιατροί του Αττικού Νοσοκομείου όμως το πρωί εκείνης της ημέρας διαπίστωσαν τη σοβαρότητα του προβλήματος στο δεξί μάτι του κ. Σαμαρά και του συνέστησαν να αναβάλει τα πάντα και να εισαχθεί επειγόντως στο χειρουργείο, όπερ και εγένετο.

Εκτός από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο κ. Σαμαράς θα κλείσει τώρα ακόμη μία σημαντική εκκρεμότητα, την πλήρωση της θέσης του γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος. Από τη στιγμή που ο Ανδρέας Λυκουρέντζος ορκίστηκε υπουργός Υγείας, θα πρέπει να βρεθεί αντικαταστάτης στη λεωφόρο Συγγρού. Το απόγευμα της Πέμπτης θα συνεδριάσει πρώτη φορά μετά τις εκλογές η Πολιτική Γραμματεία προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες, με τον κ. Λυκουρέντζο να υποβάλλει και επισήμως την παραίτησή του.

Το ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης δεν μπορεί κανείς να το πει με βεβαιότητα. Οι επικρατέστεροι πάντως είναι τέσσερις: ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, που έχει εκφράσει δημοσίως το ενδιαφέρον του, ο νυν γραμματέας συνδικαλιστικού της Ν.Δ. Φίλιππος Ταυρής, ο πρώην βουλευτής Παναγιώτης Αδρακτάς και ο… παραιτηθείς υφυπουργός Εργασίας Νίκος Νικολόπουλος.

Μπορεί το Μέγαρο Μαξίμου να έχει εκφράσει ανοιχτά την έντονη δυσαρέσκειά του για την παραίτησή του μόλις λίγες ώρες μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, ωστόσο ο ίδιος θεωρεί ότι ήρθε η ώρα να θέσει υποψηφιότητα για ένα τόσο σημαντικό αξίωμα εντός του κόμματος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Απόλυτη συμμόρφωση της Βόρειας Μακεδονίας στο θέμα του ονόματος

Peristeri News

Ρένα Δούρου: Η κυβέρνηση διαλύει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο Περιστέρι

Peristeri News

Έρχεται το Ψηφιακό Φροντιστήριο από τον Σεπτέμβριο

Peristeri News

Leave a Comment