PeristeriNews.gr
Διεθνή

Νέο αμερικανικό «όχι» στη νομιμοποίηση των ναρκωτικών



Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, επανέλαβε την αντίθεση των Η.Π.Α. στη νομιμοποίηση των ναρκωτικών σήμερα, πρώτη ημέρα της περιοδείας του στο Μεξικό και την Κεντρική Αμερική.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, επανέλαβε την αντίθεση των Η.Π.Α. στη νομιμοποίηση των ναρκωτικών σήμερα, πρώτη ημέρα της περιοδείας του στο Μεξικό και την Κεντρική Αμερική.

Ο πρόεδρος της Γουατεμάλας, Ότο Πέρεζ, πρότεινε τον περασμένο μήνα την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών και ζήτησε η πρόταση αυτή να υιοθετηθεί σε περιφερειακό επίπεδο, την ίδια ώρα που ειδικοί και αξιωματούχοι των χωρών της περιοχής υπογραμμίζουν την αποτυχία τους στη μάχη κατά των εμπόρων ναρκωτικών.

«Είναι απολύτως νόμιμο το να θίγεται αυτό το θέμα, αλλά εξετάζοντάς το, αντιλαμβανόμαστε πως η νομιμοποίηση (των ναρκωτικών) δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από τη μη νομιμοποίησή τους» τόνισε ο Μπάιντεν, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Μεξικό.

«Δεν υπάρχει πιθανότητα η κυβέρνηση Ομπάμα/Μπάιντεν να αλλάξει την πολιτική της σχετικά με τη νομιμοποίηση» πρόσθεσε.

Ο αντιπρόεδρος των Η.Π.Α. υπογράμμισε τις αρνητικές συνέπειες πολλών ναρκωτικών στην υγεία και συμπλήρωσε πως η νομιμοποίησή τους θα προκαλέσει αύξηση της χρήσης τους.

Τόνισε, επίσης, ότι συζήτησε με τον Μεξικανό πρόεδρο Φελίπε Καλντερόν για την απογοήτευση και την αγωνία των ανθρώπων που πλήττονται από τη βία που συνδέεται με τα ναρκωτικά και από το 2006 έως σήμερα έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 50.000 ανθρώπων.

Ο Μπάιντεν παραδέχθηκε πως η σύλληψη των αρχηγών των καρτέλ δεν λύνει από μόνη της το πρόβλημα και πως οι Η.Π.Α. και το Μεξικό μπορούν να καταφέρουν περισσότερα αν κινητοποιηθούν εναντίον των προβλημάτων που συνδέονται με τα ναρκωτικά, όπως το ξέπλυμα χρήματος.

«Μπορεί να αποκεφαλίσετε μια οργάνωση, αλλά, όπως η Λερναία Ύδρα, θα εμφανιστούν άλλα κεφάλια. Όμως, αν επιμείνετε και ακολουθήσετε τη διαδρομή των χρημάτων, το τέρας θα εξοντωθεί» είπε χαρακτηριστικά ο Μπάιντεν.

Ο Καλντερόν, από την πλευρά του, επανέλαβε την έκκλησή του για «περισσότερες ενέργειες κατά του λαθρεμπορίου όπλων προς τη χώρα του», το 90% των οποίων προέρχεται από τις Η.Π.Α..

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Καταγγελία οργανώσεων καταναλωτών εναντίον της Temu

Peristeri News

Συνάντηση Σι Τζινπίνγκ με Πούτιν

Peristeri News

Ανέκτησε τις αισθήσεις του ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας

Peristeri News

Leave a Comment