Κοινωνία

Νέες υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας

Και νέες υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων χειρίστηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην πρώτη περίπτωση σχηματίστηκε δικογραφία, αυτόφωρης διαδικασίας κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος άνδρα ο οποίος συνελήφθη για πορνογραφία ανηλίκων μέσω Διαδικτύου.

Σε έρευνα στο σπίτι του, βρέθηκε και κατασχέθηκε εξωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή. Από την επιτόπια έρευνα, διαπιστώθηκε η ύπαρξη πλήθους αρχείων (φωτογραφίες και βίντεο) με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, πράξη για την οποία συνελήφθη. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.

Στη δεύτερη περίπτωση, σχηματίστηκε, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος άνδρα για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, πορνογραφία ανηλίκων και πορνογραφικές παραστάσεις ανηλίκων, κατ’ εξακολούθηση.

Σε έρευνα στο σπίτι του, βρέθηκε και κατασχέθηκε συσκευή έξυπνου κινητού τηλεφώνου (smartphone) με κάρτα sim και ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

Οι δύο δικογραφίες υποβλήθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελίες.

Παγίως, από την ΕΛ.ΑΣ. δεν ανακοινώνονται πλέον οι ηλικίες των κατηγορουμένων σε τέτοιες υποθέσεις, ούτε και οι περιοχές όπου φέρονται να δρούσαν.

Related posts

Η Ρ. Πισπιρίγκου ποινικά υπόλογη και για τους θανάτους Μαλένας – Ίριδας

Peristeri News

Πολύ αυξημένη η κίνηση στους δρόμους

Peristeri News

ΕΟΔΥ: Σε ποια σημεία θα γίνονται δωρεάν rapid tests (29/6)

Peristeri News

Leave a Comment