PeristeriNews.gr
Οικονομία

Νέες συλλήψεις επιχειρηματιών για χρέη προς το Δημόσιο


Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν πλέον οι συλλήψεις επιχειρηματιών για χρέη προς το Δημόσιο.

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν πλέον οι συλλήψεις επιχειρηματιών για χρέη προς το Δημόσιο. Χθες συνελήφθη στο Παλαιό Φάληρο 74χρονος διευθύνων σύμβουλος κατασκευαστικής εταιρείας, για οφειλές προς το Δημόσιο που ανέρχονται στο ποσό των 176.973,65 ευρώ. Ο επιχειρηματίας, μετά τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος τον άφησε ελεύθερο λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.

Στο μεταξύ στη Θεσσαλονίκη συνελήφθησαν δύο επιχειρηματίες για χρέη προς το Δημόσιο που αγγίζουν τα 2.000.000 ευρώ. Πρόκειται για τους δύο συνεταίρους της εταιρείας Βελκόπουλος – Γιακουμίδης & ΣΙΑ Ο.Ε., τον 69χρονο Μιχαήλ Ναλμπάντη και τον 51χρονο Νίκο Γιακουμίδη, τους οποίους συνέλαβαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του Εύοσμου.

Ο 69χρονος χρωστά στο Δημόσιο 987.712,82 ευρώ, ενώ ο 51χρονος 1.100.752,64 ευρώ. Σε βάρος των δύο επιχειρηματιών εκκρεμούν ήδη καταδικαστικές αποφάσεις για οφειλές προς το Δημόσιο κατ’ εξακολούθηση. Οι δύο συνέταιροι θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Την πόρτα του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας πέρασε χθες ο γνωστός επιχειρηματίας Λέων Λεβί προκειμένου να δικαστεί για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Ο 72χρονος «γκουρού της σιλουέτας» βρέθηκε με χειροπέδες στα χέρια, το μεσημέρι της Τετάρτης, για οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 625.663,47 ευρώ. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης της Οικονομικής Αστυνομίας συνέλαβαν κοντά στο σπίτι του στη Φιλοθέη τον ιδιοκτήτη των γνωστών ινστιτούτων αισθητικής Βodyline-Silhouette, ο οποίος φέρεται να είναι διαχειριστής διάφορων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αισθητικής.

Χθες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών της Αθήνας, ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος, και στη συνέχεια παραπέμφθηκε στο αυτόφωρο, από όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να δικαστεί αύριο, αφού πρώτα προετοιμάσει την υπερασπιστική του γραμμή.

Οπως υποστήριξε ο συνήγορός του Θανάσης Κοντοθανάσης, ο Λέων Λεβί είναι «θύμα» της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα. Παράλληλα ισχυρίστηκε ότι ο 72χρονος επέλεξε να μην καταβάλει τα ποσά που οφείλει στο Δημόσιο προκειμένου να είναι συνεπής στην καταβολή των μισθών των εργαζομένων της επιχείρησής του και μέχρι στιγμής δεν έχει μπει σε διαδικασία διακανονισμού των χρεών του. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, έχει στην κατοχή του πολλά ακίνητα, κάτι που αποδεικνύει και το Ε9 της φορολογικής του δήλωσης, ωστόσο λόγω της οικονομικής κρίσης έχει μειωθεί πλέον η αξία τους για να τα εκποιήσει.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόσφατα ο επιχειρηματίας είχε κανονίσει να γίνει μια ρύθμιση στην οφειλή του ώστε να μπορέσει να την αποπληρώσει, πλην όμως ποτέ δεν εμφανίστηκε στο ταμείο της εφορίας, στην περιοχή της Φιλοθέης, ώστε να πληρώσει έστω την πρώτη δόση.

ΛΛίγο πριν από τις 10.00 το πρωί της Τετάρτης ο Λέων Λεβί βγήκε από την οικία του στην περιοχή της Φιλοθέης για να πάει στο γραφείο του. Προτού προλάβει να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητό του επενέβησαν οι άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας, του δήλωσαν την ιδιότητά τους και αμέσως του πέρασαν χειροπέδες εξηγώντας του τον λόγο της σύλληψής του: «Χρωστάτε δεκάδες χιλιάδες ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο και δεν έχετε πληρώσει».

ΠΗΡΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ

Δεκαπενθήμερη παράταση, προκειμένου να δικαστεί, έλαβε χθες από το αυτόφωρο ο γνωστός βιομήχανος Γιώργος Πετζετάκις (φωτ.) που συνελήφθη για χρέη προς το Δημόσιο, συνολικού ύψους 2.100.000 ευρώ. Στο αυτόφωρο παρουσιάστηκε χθες ο δικηγόρος του Αλέξης Αθανασόπουλος, ο οποίος ζήτησε και νέα προθεσμία για τις 2 Δεκεμβρίου προκειμένου ο πελάτης του να προετοιμάσει την υπεράσπισή του.

Ο Γιώργος Πετζετάκις συνελήφθη την περασμένη Τρίτη έξω από γνωστό ξενοδοχείο στο Καβούρι από άντρες της Οικονομικής Αστυνομίας για χρέη προς το Δημόσιο. Ο 47χρονος επιχειρηματίας οδηγήθηκε στον εισαγγελέα μετά την δίωξη που του ασκήθηκε ως προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της Βιομηχανίας Πετζετάκις και αφέθηκε ελεύθερος μέχρι τη δίκη.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με αγγελία που δημοσιεύεται στο site block shopper Orlando, το ζεύγος Γκαμπριέλα και Γιώργου Πετζετάκι προχωρεί στην πώληση της βίλας του στη Φλόριντα.

Σύμφωνα με την αγγελία, η βίλα βρίσκεται στο 9.025 Southern Breeze Drive, είναι έκτασης 4.885 τετραγωνικών ποδιών (1.465 τ.μ.), με πέντε υπνοδωμάτια και πέντε μπάνια, και η τιμή πώλησης φτάνει το 1,68 εκατ. δολάρια.

Ο βιομήχανος τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ρευστότητας. Οι οφειλές του δεν περιορίζονται μόνο προς το Δημόσιο, αφού τον Φεβρουάριο του 2011 εκτός από τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις έναντι του Δημοσίου, ύψους 2.391.000 ευρώ, υπήρχαν οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ύψους 2.848.000 ευρώ, και μισθοδοσίας, ύψους 1.920.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκε η ανεργία τον Μάρτιο στο 10,2%

Peristeri News

Πότε θα κλείσουν οι τράπεζες για το Πάσχα

Peristeri News

Φορολοταρία Μαρτίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Leave a Comment