PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Νέες σεισμικές δονήσεις στη Θήβα


Νέα, έντονη σεισμική δραστηριότητα σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στην Θήβα, η οποία «δίνει» αρκετούς σεισμούς το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των τεσσάρων φορέων που συγκροτούν το Ενιαίο Εθνικό Σεισμολογικό Δίκτυο και το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ανακοινώθηκε ότι στις 05:12 το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε ασθενή σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 48 χλμ βορειοδυτικά της Αθήνας και το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 5 χλμ ανατολικά από την πόλη της Θήβας.

Ακολούθησαν τέσσερις μικρότερες δονήσεις μέσα στις επόμενες περίπου δύο ώρες, με τη μεγαλύτερη να καταγράφεται στα 3,6 Ρίχτερ, λίγο πριν τις 06:30, στο ίδιο επίκεντρο και με εστιακό βάθος στα 11,2 χιλιόμετρα.

Οι υπόλοιπες δονήσεις ήταν 2,3 – 2,5 και 2,1 Ρίχτερ με την τελευταία να καταγράφεται γύρω στις 07:30.

Τι αναφέρουν οι σεισμολόγοι

Με δεδομένη την έντονη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή το τελευταίο διάστημα, ο Άκης Τσελέντης είχε πει προ ημερών πως δεν ανησυχεί ιδιαίτερα. «Εγώ δεν ανησυχώ από αυτούς τους σεισμούς στη Θήβα» είχε δηλώσει στο ΑΜΠΕ ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας.

«Δεν έχουμε ενεργοποίηση κάποιου μεγάλου ρήγματος» προσέθεσε ο καθηγητής Σεισμολογίας, διευκρινίζοντας ότι αυτό που συμβαίνει τώρα στην περιοχή είναι η ενεργοποίηση ενός μικρού ρήγματος με δυο κλάδους ενώ σημείωσε ότι η πόλη της Θήβας είναι μια αρχαία πόλη και πολλά κτίρια έχουν κτιστεί πάνω σε ερείπια.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στη φυλακή ο Ιρακινός που μαχαίρωσε την 22χρονη στην Ερμού

Peristeri News

Τροχαίο δυστύχημα με αυτοκίνητο στο Σκαραμαγκά

Peristeri News

Πόσο κοστίζει φέτος το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης

Peristeri News

Leave a Comment