PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Νέες πρακτικές παραπλάνησης των καταναλωτών


Νέες πρακτικές παραπλάνησης των καταναλωτών και παραβιάσεις της νομοθεσίας καταγγέλλει η Ένωση Εργαζόμενων Καταναλωτών Ελλάδας, η οποία γνωστοποίησε ότι έστειλε σχετική επιστολή στην Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς και στη γενική γραμματεία Εμπορίου.

Οπως επισημαίνει, μία από τις πρακτικές αυτές είναι η προτεινόμενη λιανική τιμή (Π.Λ.Τ) σε ιστοσελίδες προμηθευτών, «χρησιμοποιώντας την παραπλανητικά ως αρχική τιμή και δημιουργώντας ψευδώς την αντίληψη ότι επρόκειτο για έκπτωση».

Η οργάνωση των καταναλωτών ζητάει την προσοχή του κοινού, υπογραμμίζοντας ότι «οι έμποροι δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν την προτεινόμενη λιανική τιμή ως τιμή αναφοράς για την ανακοίνωση μείωσης τιμής. Η τιμή αναφοράς είναι η χαμηλότερη τιμή που εφάρμοσαν κατά τη διάρκεια των προηγούμενων 30 ημερών».

Περαιτέρω, τονίζει πως οι έμποροι μπορούν να κάνουν αναφορά στην προτεινόμενη λιανική τιμή, στο πλαίσιο σύγκρισης τιμών, αλλά δεν μπορούν να δώσουν την εντύπωση ότι πρόκειται για μείωση τιμής, για παράδειγμα, τοποθετώντας την τιμή δίπλα ή κάτω από διαγραμμένη τιμή καταλόγου.

«Θα πρέπει να διασφαλίζεται ότι δεν δημιουργείται σύγχυση μεταξύ της σύγκρισης τιμών και της μείωσης τιμής», επισημαίνεται.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment