PeristeriNews.gr
Οικονομία

Νέες μορφές στήριξης της ελληνικής επιχειρηματικότητας


Το Ελληνικό δημόσιο θα συνάψει συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

Την ερχόμενη εβδομάδα θα υπογράψει το Ελληνικό δημόσιο σχετική εγγυητική που απαιτείται, προκειμένου να προχωρήσει η συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, για την προώθηση προγραμμάτων που θα αφορούν νέες μορφές στήριξης της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Αυτό ανέφερε ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Βουλευτής Β΄ Αθηνών Μιχάλης Χρυσοχοϊδης σε συναντησή του με δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της οποίας ενημέρωσε αναλυτικά για την παρουσίαση στο Υπουργικό Συμβούλιο τη σύσταση του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ).

Ο ειδικός αυτός φορέας, που ιδρύεται με τη μορφή ανώνυμης εταιρείας, αναμένεται να λειτουργήσει ως καταλύτης στη ροή κεφαλαίων προς τις επιχειρήσεις, αναβαθμίζοντας και συμπληρώνοντας το υφιστάμενο χρηματοπιστωτικό σύστημα, μοχλεύοντας μέσω ανακυκλούμενων δανείων, εγγυήσεων και αντεγγυήσεων, συνεπενδύσεων και συμμετοχών, συνολικούς πόρους άνω των 2,5 δισ ευρώ για την επόμενη διετία.

Το ΕΤΕΑΝ δεν είναι τράπεζα.

Δεν έρχεται δηλαδή σε άμεση επαφή με τις επιχειρήσεις προσφέροντας επιδοτήσεις ή εγγυήσεις.

Το ΕΤΕΑΝ θα παρεμβαίνει στην αγορά μέσω τραπεζών ή άλλων χρηματοδοτικών ιδρυμάτων με τα οποία κάθε φορά θα συνεργάζεται συν-επενδύοντας κεφάλαια.

Είναι ένα Ταμείο-ομπρέλα.

Ένας χρηματοδοτικός μηχανισμός ο οποίος θα προκύψει από την ενσωμάτωση του ΤΕΜΠΜΕ, του οποίου θα αποτελεί τη μετεξέλιξη (το σύνολο των κεφαλαίων του ΤΕΜΠΜΕ, ύψους άνω του 1,7 δισ ευρώ, θα αποτελέσει το αρχικό κεφάλαιο του ΕΤΕΑΝ).

Για την ίδρυση επομένως του ΕΤΕΑΝ δεν θα απαιτηθούν νέα κεφάλαια και δε θα υπάρξει η παραμικρή επιβάρυνση του προϋπολογισμού.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Η συντονισμένη επιχείρηση της ΑΑΔΕ ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου

Peristeri News

Τα τσουχτερά πρόστιμα αν δεν διασυνδεθούν έγκαιρα ταμειακές με POS

Peristeri News

Leave a Comment