PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Νέα Μάκρη: Εισαγγελική παρέμβαση για τον θάνατο της 19χρονης εγκύου


Στο «μικροσκόπιο» της δικαιοσύνης μπαίνει ο θάνατος της 19χρονης εγκύου χθες το μεσημέρι, στη Νέα Μάκρη τον οποίο οι συγγενείς της αποδίδουν σε καθυστέρηση του ασθενοφόρου. Η είδηση προκάλεσε την αυτεπάγγελτη παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Αντώνη Ελευθεριάνου ο οποίος παρήγγειλε την διενέργεια έρευνας.

Συγκεκριμένα, διατάχθηκε για την υπόθεση προκαταρκτική εξέταση προς κάθε κατεύθυνση για την αναζήτηση των τυχόν υπευθύνων για τη διαχείριση του συγκεκριμένου περιστατικού και τη μη έγκαιρη διακομιδή της 19χρονης στο νοσοκομείο.

Την έρευνα θα διενεργήσει η προϊσταμένη της Ποινικής δίωξης, εισαγγελέας Αγγελική Τριανταφύλλου.

Το χρονικό της τραγωδίας

Η άτυχη 19χρονη ενημέρωσε, την Τετάρτη, τον σύζυγό της για αδιαθεσία και εκείνος κάλεσε το ΕΚΑΒ, καθώς δεν διέθεταν αυτοκίνητο. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η πρώτη κλήση που δέχθηκε το ΕΚΑΒ ήταν στις 11:00. Όμως, το περιστατικό δεν θεωρήθηκε υψηλής προτεραιότητας.

Ακολούθησε δεύτερη κλήση, μιάμιση ώρα αργότερα, κατά την οποία υπήρξε ενημέρωση ότι η κοπέλα γεννάει. Τότε ξεκίνησε κινητή μονάδα από την Αρτέμιδα με γιατρό, η οποία έφθασε 20 λεπτά αργότερα.

Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η 19χρονη έγκυος είχε ήδη καταλήξει.

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Υγείας, διερευνώνται οι συνθήκες γύρω από τις μεταφορές ασθενών. Οι ευθύνες θα αποδοθούν μετά την ολοκλήρωση της σχετικής έρευνας. Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας αναμένει τα πορίσματα των ΕΔΕ από την 1η ΥΠΕ και το ΕΚΑΒ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μπαράζ εμπρησμών σε αυτοκίνητα στα Εξάρχεια (vid)

Peristeri News

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Leave a Comment