Κοινωνία

Νέα ένταση με δακρυγόνα στον Έβρο

Νέα ένταση λαμβάνει χώρα στη μεθόριο Ελλάδας – Τουρκίας, στην περιοχή του Έβρου.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο πριν τις 9.30 το πρωί, όταν ομάδα μεταναστών και προσφύγων επιχείρησε να διέλθει στο ελληνικό έδαφος.

Η ένταση σημειώνεται κατά μήκος του φράκτη στο Στρατιωτικό Φυλάκιο 1, στις Καστανιές. Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές Δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και του Ελληνικού Στρατού.

Πληροφορίες, μάλιστα, του τηλεοπτικού σταθμού «ΑΝΤ1», κάνουν λόγο για ρίψεις δακρυγόνων από την τουρκική πλευρά προς τις ελληνικές δυνάμεις.

Ένταση με δακρυγόνα και κρότου – λάμψης σημειώνεται και στην τουρκική πλευρά των συνόρων, κοντά στον άτυπο καταυλισμό που έχει στηθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα επεισόδια στα ελληνοτουρκικά σύνορα ξεκίνησαν την προηγούμενη Παρασκευή (28/2), όταν χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες συγκεντρώθηκαν στην περιοχή του Έβρου, με στόχο να εισέλθουν στη χώρα.

Από την πρώτη στιγμή, η Ελλάδα έκλεισε τα σύνορα και απαγόρευσε την είσοδο. Ως αποτέλεσμα, δεν έλλειψαν οι στιγμές έντασης, με πετροπόλεμο, τραυματίες και χρήση δακρυγόνων.

Μάλιστα, υπήρξαν καταγγελίες ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν με την παρότρυνση Τούρκων αστυνομικών ή στρατιωτικών. Την ίδια ώρα, η γειτονική χώρα επιμένει στις πληροφορίες για την ύπαρξη νεκρών από ελληνικά πυρά, κάτι το οποίο κατηγορηματικά διαψεύδει η Αθήνα.

Related posts

Gov.gr Wallet: Βήμα – βήμα η διαδικασία και όλες οι λεπτομέρειες της εφαρμογής

Peristeri News

Δύο συλλήψεις για την πυρκαγιά στη Μάνδρα

Peristeri News

Λέσβος: Νέα μεγάλη αναζωπύρωση της πυρκαγιάς

Peristeri News

Leave a Comment