PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Κορωνοϊος: Πρώτο κρούσμα στην Εύβοια


Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του νέου κορωνοϊού στη Στερεά Ελλάδα ανακοινώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου, καθώς θετικός στον Covid-2019 διαγνώσθηκε ένας 48χρονος άνδρας από την Εύβοια.

Ο ασθενής νοσηλεύεται σε νοσοκομείο αναφοράς και συμμετείχε στην προσκυνηματική ομάδα, η οποία στα τέλη Φεβρουαρίου ταξίδεψε στους Αγίους Τόπους και το Ισραήλ.

Στην ίδια εκδρομή συμμετείχε και ο 66χρονος από την Ηλεία, ο οποίος αποτελούσε και το ένατο – κατά σειρά – κρούσμα στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 48χρονος είναι ο πρώτος ασθενής, ο οποίος προέρχεται από τη Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια.

«Ο φορέας και τα άτομα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος που έχουν έρθει σε επαφή μαζί του, έχουν τεθεί σε παραμονή κατ’ οικον» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

«Το κρούσμα κορωνοϊού που παρουσιάστηκε στην Περιφέρειά μας αντιμετωπίζεται με προσήλωση στις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, του ΕΟΔΥ και της επιστημονικής κοινότητας. Παρακαλώ θερμά να λαμβάνουμε όλοι τα μέτρα προστασίας που έχουν ανακοινωθεί από τις αρμόδιες αρχές» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

Και πρόσθεσε: «Η τήρηση των μέτρων, η διατήρηση της ψυχραιμίας μας και η υλοποίηση όλων των απαραίτητων ενεργειών από τους αρμόδιους φορείς θα ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες εξάπλωσης του ιού στην περιοχή μας».

Μέχρι στιγμής, δεν έχει διευκρινιστεί αν το παραπάνω κρούσμα συγκαταλέγεται στα 45 που ανακοινώθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής από το υπουργείο Υγείας ή αν πρόκειται για νέο κρούσμα.

Συνεχίζεται η ιχνηλάτηση

Στο μεταξύ, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) συνεχίζει την ιχνηλάτηση των επαφών όσων έλαβαν χώρα στη συγκεκριμένη εκδρομή, απ’ όπου προέρχονται και τα περισσότερα κρούσματα.

Μόνο χθες, για παράδειγμα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 14 κρούσματα του θανατηφόρου ιού, τα οποία άμεσα ή έμμεσα συνδέονται με την επίμαχη προσκυνηματική ομάδα.

Σε κάθε περίπτωση, ο αρμόδιος λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, ξεκαθάρισε ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει περαιτέρω άνοδος των κρουσμάτων, καθώς ο ιός «μπορεί να μεταδοθεί εύκολα, κάτω από τη μύτη μας, από ανθρώπους με ήπια συμπτώματα».

Άλλωστε, η κατάσταση της υγείας των περισσότερων κρουσμάτων είναι καλή, καθώς μόνο ο 66χρονος από την Ηλεία νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στη φυλακή ο Ιρακινός που μαχαίρωσε την 22χρονη στην Ερμού

Peristeri News

Τροχαίο δυστύχημα με αυτοκίνητο στο Σκαραμαγκά

Peristeri News

Πόσο κοστίζει φέτος το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης

Peristeri News

Leave a Comment