Πολιτική

ΝATO: Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις στο Αιγαίο

Απόφαση για τη συνέχιση των επιχειρήσεων στο Αιγαίο έλαβαν οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, όπως δήλωσε ο υπουργός Πάνος Καμμένος που εκπροσώπησε την Ελλάδα.

Νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Φικρί Ισίκ είχε δηλώσει στο κρατικό τουρκικό ενημερωτικό δίκτυο TRT ότι η νατοϊκή αποστολή στο Αιγαίο για τη συγκράτηση των μεταναστευτικών ροών δεν είναι πλέον αναγκαία και ότι πρέπει να λάβει τέλος.

Ο Τούρκος υπουργός διευκρίνισε ότι η Τουρκία ενημέρωσε σχετικά τη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Ο κ. Καμμένος μετά το πέρας των εργασιών της συνόδου τόνισε ότι η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, πέραν του ότι έχει συντελέσει αποτελεσματικά στο να σταματήσουν οι προσφυγικές ροές, έχει βοηθήσει να γίνουν αντιληπτές στους συμμάχους της Ελλάδαςς στη Συμμαχία, η τουρκική προκλητικότητα, η παραβίαση των διεθνών κανόνων και η προσπάθεια δημιουργίας ενός κλίματος αναταραχής μεταξύ των δύο μελών.

Εξάλλου, ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ανακοινώνοντας την απόφαση των συμμάχων να συνεχίσουν τις επιχειρήσεις στο Αιγαίο, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα που έχει φέρει στην περιοχή η συνεργασία ΝΑΤΟ-ΕΕ. «Χάρη στις κοινές μας προσπάθειες μαζί με την Ελλάδα και την Τουρκία, οι προσφυγικές ροές μειώθηκαν ουσιαστικά», υπογράμμισε ο γγ του ΝΑΤΟ.

Related posts

Μ. Συρεγγέλα: Δωρεάν δικηγόρος για κάθε κακοποιημένη γυναίκα

Peristeri News

Ν. Ανδρουλάκης σε Εξεταστική: Δεν θα κρυφτώ πίσω από το «φουστάνι» του απορρήτου

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν διεκδικώ μία κυβέρνηση ηττημένων, αλλά νικητών

Peristeri News

Leave a Comment