PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ένωση Διοικητικών Δικαστών: Η απαξιωτική κριτική δεν συνάδει με τη συνταγματική τάξη


Σαφές μήνυμα ότι οι απαξιωτικές κριτικές δεν συνάδουν με τη συνταγματική τάξη και ούτε είναι θεσμικά ανεκτές στέλνει η Ενωση Διοικητικών Δικαστών σε ανακοίνωσή της με αφορμή την κριτική αναφορικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες.

Όπως τονίζει «η αρχή της διάκρισης των λειτουργιών, οργανικό στοιχείο κάθε δημοκρατικού  πολιτεύματος, προβλέπεται και κατοχυρώνεται και από το Σύνταγμα της χώρας μας. Σύμφωνα με την αρχή αυτή η νομοθετική πρωτοβουλία  ανήκει αναμφισβήτητα στην εκλεγμένη κυβέρνηση. Συνέχεται όμως κατ΄ανάγκην και σύμφωνα με την ως άνω αρχή,  με τον συνταγματικό έλεγχο που είναι αρμοδιότητα   της Δικαστικής Λειτουργίας».

Η Ενωση Διοικητικών Δικαστών κάνει σαφές ότι «η αμφισβήτηση  του θεσμικού ρόλου της  Δικαιοσύνης με αφορμή και την  απόφασή του Συμβουλίου της Επικρατείας, με απαξιωτικές κριτικές από εκπροσώπους της πολιτικής εξουσίας δεν συνάδουν με την συνταγματική τάξη και τις αρχές, στις οποίες στηρίζεται το Κράτος δικαίου και δεν είναι ούτε συνταγματικά προβλεπόμενες ούτε θεσμικά ανεκτές».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment