• Παρασκευή, 23 Απρ, 2021

Ν. Ζούτσος: Άμεση σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου για το Κ. Υ. Αγίου Ιεροθέου

Peristeri News
Peristeri News
Φεβ18/ 2021

Άμεση σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου Περιστερίου για το Κέντρο Υγείας Αγίου Ιεροθέου, ζητά ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία” Περιστερίου, Νίκος Ζούτσος, με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μετά την ανάδειξη της είδησης, με ανάρτηση μας στα τοπικά ΜΜΕ, για κατάργηση και μεταφορά της δομής υγείας του Αγ. Ιεροθέου (πρώην ΙΚΑ) μεσολάβησε η αιδήμων σιωπή της διοίκησης του δήμου Περιστερίου αλλά και των αρμοδίων.

Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης, Αντιδήμαρχος Υγείας κ. Μπεκιάρης, τηρούν σιγήν ιχθύος.

Σε άλλα ζητήματα, ήσσονος ενδιαφέροντος, θα πρωταγωνιστούσαν, έστω και αρνητικά. Να θυμίσουμε την πολυδιαφημισμένη σχέση, μέσω παροχής υπηρεσιών σε μέλη των ΚΑΠΗ, με ιδιωτική δομή υγείας. Προ covit.

Αυτός ο οποίος δραστηριοποιήθηκε είναι ο σύμβουλος του Δήμαρχου που φιλότιμα προσπάθησε να εκτονώσει την κατάσταση.

Η ανακοίνωση του προέδρου της δομής του Αγ. Ιεροθέου περί ψευδών και ανυπόστατων ειδήσεων (αναφέρεται προφανώς στην δική μας απόλυτα στοιχειοθετημένη ανάρτηση..) μόνο θυμηδία προκαλεί.

Διαβεβαιώνει ο ίδιος, υπηρεσιακά και ιεραρχικά υποδεέστερος του κυρίου Ροϊλού, Διοικητού της ΔΥΠΕ, ότι δεν καταργείται το ΙΚΑ Αγ. Ιεροθέου.. Εσείς τώρα αντιλαμβάνεστε ότι στην περίπτωση αυτή κάποιος δεν λέει την αλήθεια..

Δεν απαντά ο διοικητικός προϊστάμενος της τοπικής μονάδας υγείας σ’ αυτές τις περιπτώσεις, αλλά ο διοικητής της ΔΥΠΕ, ο κύριος Ροϊλός.

Ισχύει κύριε Ροϊλέ η υπόσχεση που δώσατε στον Δήμαρχο Πετρούπολης για ενδυνάμωση της λειτουργείας της δομής υγείας στο Δήμο του (με μεταφορά του ΙΚΑ Αγ. Ιεροθέου) η όχι;

Ο Δήμαρχος Πετρούπολης δεν θα μπορούσε να ψεύδεται.. Μάλιστα πληροφόρησε το Δημοτικό του Συμβούλιο μετά από επίκαιρη ερώτηση για ζητήματα υγείας των δημοτικών παρατάξεων.

Υπάρχει στο διαδίκτυο ηχογραφημένη η 3 η συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου Πετρούπολης.

Κάποιοι άλλοι λένε ψέματα…

Εξαπατούνται οι δημότες του Περιστερίου που βλέπουν, ότι η πόλη τους αλλά και μεγάλο τμήμα της Δυτικής Αθήνας, στερούνται των στοιχειωδών υπηρεσιών υγείας.

Θυμίζουμε το κλείσιμο των νοσοκομείων της περιοχής, την κατάργηση του ΙΚΑ της Ανθούπολης, την υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας Περιστερίου, παρά τις πασαρέλες υπουργών και γενικών γραμματέων..

Λείπουν πάρα πολλές ειδικότητες, οι πολίτες συνωστίζονται για ένα ραντεβού, η παροχή υπηρεσιών υγείας εν ανεπάρκεια.. Και προκαλούν το δημόσιο αίσθημα οι μεγαλοστομίες των κρατούντων (μηδενός εξαιρουμένου..) για “σχεδιασμούς και κινήσεις..”.

Το ΙΚΑ Αγ. Ιεροθέου καλύπτει πληθυσμιακά τα 2/3 του Περιστερίου. Αυτό που απαιτείται είναι η αναβάθμιση του, η περαιτέρω βελτίωση των παροχών του προς τους πολίτες.

Οι διαβουλεύσεις για επιλογή άλλου χώρου για την μεταστέγαση του, όπως πληροφορούμαστε, θα πρέπει να γίνουν με μια βασική δέσμευση: Μόνο στο βόρειο Περιστέρι, στον Αγ. Ιερόθεο.

Σ’ αυτό πρέπει να δεσμευτεί ο Ροϊλός, ο Κικίλιας. Ο βουλευτής Δυτικής Αθήνας και πρωθυπουργός της χώρας να πάρει αποφάσεις, ενδυναμώντας τις υπάρχουσες δομές υγείας στο Περιστέρι, στελεχώνοντας κέντρο υγείας στην Πετρούπολη που λειτουργεί με δυο (2..) γιατρούς και σ’ όλη την Δυτική Αθήνα, όπου απαιτείται..

Κύριε Παχατουρίδη γνωρίζοντας ότι δεν μένετε απαθής στις προκλήσεις που αφορούν την πόλη και τους δημότες της, σας καλώ να είναι θέμα του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου: ΟΙ ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (υφιστάμενη κατάσταση, προτάσεις αναβάθμισης).

Ταυτόχρονα προτείνω άμεση σύγκληση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων υπό την προεδρία σας για δημιουργική συζήτηση. Θεωρώ επιβεβλημένη  την επικοινωνία σας με τον Υπουργό υγείας και με κάθε αρμόδιο.

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

Νίκος Ζούτσος
Δημοτικός Σύμβουλος Περιστερίου
Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Περιστερίου».