PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ν. Παρασκευόπουλος: Δεν θα υπάρξει ακυβερνησία με την απλή αναλογική


Την εκτίμηση ότι η απλή αναλογική δεν θα οδηγήσει σε φαινόμενα ακυβερνησίας εκφράζει ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος τονίζοντας ότι η απλή αναλογική ως εκλογικό σύστημα επιτρέπει να εκφραστούν καλύτερα οι συσχετισμοί των κοινωνικών δυνάμεων.

Σε συνέντευξή του στην Αγορά τονίζει ότι «η εμπειρία σε χώρες που έχουν απλή αναλογική έχει δείξει ότι μπορούμε να έχουμε κυβερνητική σταθερότητα και με αυτό τον τρόπο» συμπληρώνει.

Σχετικά με την καθυστέρηση στην απονομή της Δικαιοσύνης, όπως στη δίκη μελών της Χρυσής Αυγής, ο αρμόδιος υπουργός εξηγεί ότι η χώρα δεν ήταν έτοιμη να υποδεχτεί από πλευράς υποδομής τόσο μεγάλες δίκες. «Μία δίκη με τόσο μεγάλο αριθμό μαρτύρων και τόσο μεγάλο αριθμό δικηγόρων πολιτικής αγωγής-υπερασπιστών δεν μπορεί να διεξαχθεί γρήγορα» προσθέτει, ενώ εκτιμά ότι η διαθεσιμότητα της δεύτερης αίθουσας που εξοπλίστηκε πρόσφατα, μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία.

Ο ίδιος απορρίπτει το ενδεχόμενο η δεύτερη φάση της αξιολόγησης να επηρεαστεί αρνητικά από το Brexit, ενώ αντίθετα εκφράζει βεβαιότητα ότι η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ «θα οδηγήσει τους Ευρωπαίους εταίρους μας σε αποφυγή κάποιων ακαμψιών και στάσεων οι οποίες θα απέκλειαν την πολιτική αποτελεσματικότητα, προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν ανάλογα φαινόμενα στο μέλλον».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment