PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ν. Παππάς: Στο ΕΣΡ όλες οι αρμοδιότητες


Η αρμοδιότητα για όποιον νέο διαγωνισμό, σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες, είναι πλέον στο ΕΣΡ, διαμήνυσε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, καλώντας τη Ν.Δ. να επιδείξει μία στοιχειώδη αίσθηση συνταγματικής ευθύνης.

«Η δικαιολογία των αρμοδιοτήτων δεν υπάρχει για τη Ν.Δ.» δήλωσε παράλληλα, εν όψει και της αυριανής Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Χθες, ο αρμόδιος υπουργός προανήγγειλε την κατάθεση σχετικής νομοθετικής διάταξης στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της Δευτέρας.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να συναινέσουν στη συγκρότηση του Συμβουλίου, εάν δεν περάσουν σ΄ αυτό όλες οι αρμοδιότητες, όπως ορίζονται από το Σύνταγμα.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση έχει προτείνει για πρόεδρο του ΕΣΡ τον Βύρωνα Πολύδωρα – μία επιλογή, την οποία απορρίπτει η Ν.Δ., το Ποτάμι, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το ΚΚΕ.

Η δήλωση του κ. Παππά

Επαναλαμβάνουμε. Η αρμοδιότητα για όποιον  νέο διαγωνισμό για τηλεοπτικές άδειες είναι πλέον στο ΕΣΡ, όπως προέβλεπε από την αρχή ο Ν. 4339/15.

Η δικαιολογία των αρμοδιοτήτων δεν υπάρχει για τη ΝΔ.  Ουδείς αντιλαμβάνεται ποιες προϋποθέσεις, ή μήπως δικαιολογίες, θέτει για ακόμα μία φορά.

Η ΝΔ έχει την υποχρέωση  να αποδείξει ότι έχει τη στοιχειώδη αίσθηση συνταγματικής ευθύνης και να συμβάλλει στη συγκρότηση ΕΣΡ.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Leave a Comment