• Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, 2021

Ν. Παππάς: Επιτακτική η επίσπευση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες

Peristeri News
Ιανουάριος31/ 2017

Τον ορισμό αναλυτικού χρονοδιαγράμματος για την ολοκλήρωση της αδειοδότησης των πανελλαδικών τηλεοπτικών σταθμών ζητεί με επιστολή του προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, τονίζοντας ότι «η επίσπευση του διαγωνισμού κρίνεται επιτακτική προκειμένου αφενός να τερματιστεί άμεσα η μη σύννομη λειτουργία των τηλεοπτικών παρόχων περιεχομένου και αφετέρου να διασφαλιστούν έσοδα για το Δημόσιο».

Ο κ. Παππάς ζητεί να συγκεκριμενοποιηθεί άμεσα ο χρόνος δημοσίευσης της προκήρυξης του διαγωνισμού, οι προθεσμίες υποβολής φακέλων των υποψηφίων και οι ενδεικτικές ημερομηνίες διενέργειας του διαγωνισμού και χορήγησης των αδειών.

Στην επιστολή του, ο κ. Παππάς επισημαίνει ότι απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ για τον καθορισμό του αριθμού των δημοπρατούμενων αδειών και της τιμής εκκίνησής τους και καλεί την Ανεξάρτητη Αρχή να προβεί άμεσα στην επεξεργασία των συγκεκριμένων ζητημάτων, προκειμένου να προχωρήσει ο διαγωνισμός βάσει του νόμου 4339/2015 (γνωστός και ως νόμος Παππά).

Σημειώνει επίσης ότι το Συμβούλιο της Επικρατειας (ΣτΕ) έκρινε ότι είναι αντισυνταγματική «η παράταση του καθεστώτος λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών επ’ αόριστον, χωρίς να έχουν προκηρυχθεί σχετικές διαγωνιστικές διαδικασίες και χωρίς θέσπιση εύλογης προθεσμίας ολοκληρώσεως της αδειοδοτήσεως των σταθμών αυτών».