PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ν. Κοτζιάς: Καμιά ολιγωρία στην έκδοση βίζας για τους Ρώσους


Εντός δεκαημέρου εκδίδονται οι βίζες από τη Ρωσία διαβεβαιώνει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς απαντώντας σε γραπτή ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη.

«Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, δεν έχουν μέχρι σήμερα αναφερθεί ακυρώσεις κρατήσεων Ρώσων τουριστών που οφείλονται σε καθυστερήσεις ή ολιγωρία στην διαδικασία έκδοσης τουριστικής θεώρησης εισόδου», τονίζει ο υπουργός Εξωτερικών και επισημαίνει ότι προκειμένου να μην υπάρχουν ουρές οι εκδόσεις γίνονται με ραντεβού. Μόνο μία φορά αυτό δεν το έκανε ένα από τα δύο ιδιωτικά Κέντρα Υποβολής Αιτημάτων που λειτουργούν στη Μόσχα με αποτέλεσμα να υπάρξουν ουρές, σημειώνει.

Επίσης, συμπληρώνει ότι:

-στο Προξενείο της Μόσχας επεκτάθηκε το τμήμα Θεωρήσεων σε ένα ακόμη όροφο και οι σταθμοί εργασίας από 35 αυξήθηκαν σε 52. Εγκρίθηκε η προμήθεια 15 νέων σταθμών εργασίας, ενώ σε εξέλιξη είναι ο διαγωνισμός για άλλους 30 σταθμούς εργασίας. Ταυτόχρονα γίνεται αναβάθμιση της ηλεκτρονικής εφαρμογής έκδοσης βίζας.

-δόθηκε η δυνατότητα στις προξενικές αρχές να προσλαμβάνουν έως και 150 εποχικούς υπαλλήλους με 8μηνη σύμβαση. Εξ αυτών οι 84 θα προσληφθούν στη Μόσχα και αν κριθεί αναγκαίο θα προσληφθούν και οι υπόλοιποι 66.

-το προσωπικό για τις βίζες στη Μόσχα αυξήθηκε από 22 σε 103 άτομα. Συγκεκριμένα διατέθηκαν στη Μόσχα 14 στελέχη από το Υπουργείο Εξωτερικών και 24 αστυνομικοί ανέλαβαν υπηρεσία στη Ρωσία (κυρίως Μόσχα και Νοβοροσσίσκ)

-αυξήθηκαν τα σημεία υποβολής αιτημάτων από 20 σε 28, ενώ θα προστεθούν συνολικά άλλα 8 σημεία. Ο συνολικός αριθμός των εξυπηρετουμένων θα φτάσει τα 15 εκατ. άτομα.

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment