PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ν. Δένδιας: Οφείλουμε να επενδύσουμε στην Αφρική


Την άποψη ότι η ελληνική παρουσία πρέπει να υπάρχει στην Αφρική εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του σε τρεις χώρες της Δυτικής Αφρικής, την Ακτή του Ελεφαντοστού, τη Γκάνα και τη Γκαμπόν και τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Γκαμπόν, Αλί Μπονγκό.

«Υπάρχουν πολλά κοινά σημεία, επί τη βάσει των οποίων μπορούμε να αναπτύξουμε και τις πολιτικές και τις οικονομικές μας σχέσεις με τις χώρες αυτές», συμπλήρωσε.

«Ολοκληρώνω σήμερα εδώ στη Λιμπρβίλ, την πρωτεύουσα της Γκαμπόν, την περιοδεία σε τρεις χώρες της Δυτικής Αφρικής, την Ακτή του Ελεφαντοστού, τη Γκάνα και τη Γκαμπόν. Και οι τρεις αυτές χώρες έχουν υπογράψει την UNCLOS, την Διεθνή Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, έχουν προσφύγει σε διεθνή δικαιοδοτικά όργανα για την εφαρμογή της UNCLOS, και επίσης έχουν σύστημα προστασίας των αλιευτικών τους δικαιωμάτων, κάτι που επίσης αφορά την Ελλάδα.

Πέραν αυτού, δύο εκ των τριών, η Γκάνα και η Γκαμπόν είναι μη μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Και οι τρεις αυτές χώρες υποστηρίζουν την ελληνική υποψηφιότητα για την εκλογή μας στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Η Ελληνική Κυβέρνηση ασκεί μια εξωτερική πολιτική πέραν του στενού ορίζοντα. Πιστεύουμε ότι η ελληνική παρουσία πρέπει να υπάρχει στην Αφρική και υπάρχουν πολλά κοινά σημεία, επί τη βάσει των οποίων μπορούμε να αναπτύξουμε και τις πολιτικές και τις οικονομικές μας σχέσεις με τις χώρες αυτές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ν. Δένδιας.

Επίσης, έγραψε στο twitter ότι: «Πάντα υποστηρίζω στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ ότι η Μεσόγειος και ο Ατλαντικός δεν είναι σύνορα. Είναι μια γέφυρα. Επομένως, οφείλουμε να επενδύσουμε στην Αφρική».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Leave a Comment