PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ν. Δένδιας: Αστείο να κατηγορεί εμάς η Τουρκία για προκλητικές δηλώσεις


Η κυβέρνηση έχει καταφέρει να υπάρχει πολιτισμένος διάλογος στα θέματα με την Τουρκία και μια αρκετά ομόφωνη προσέγγιση στο θέμα, ανέφερε σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Δένδιας, σημειώνοντας παράλληλα εκτός άλλων ότι «είναι αστείο να κατηγορεί εμάς η Τουρκία για προκλητικές δηλώσεις».

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, χαρακτήρισε πρωτοφανή πρόκληση και αστειότητα τις κατηγορίες της Τουρκίας για προκλητικές δηλώσεις, «την στιγμή που εμείς επαναλαμβάνουμε αυτά που λένε οι Τούρκοι, ουδείς Έλληνας έχει αρθρώσει το παραμικρό ως πρόκληση για την Τουρκία».

Σε ότι αφορά στο πρόσφατο ταξίδι του στην Ουκρανία διαπίστωσε πώς από την πλευρά της υπάρχει μια αισιοδοξία. Όπως σημείωσε, «Αντιλαμβάνονται την πρόκληση», υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι «η κοινωνία έχει υποφέρει πολύ από τις επιθέσεις της Ρωσίας».

Σχετικά με την επίθεση που βίωσε ο ίδιος, όταν κατά τη διάρκεια της διαμονής του στο Κίεβο, αναγκάστηκε μαζί με τον ομόλογό του να μεταβούν σε καταφύγιο, ο κ. Δένδιας, ζήτησε από τους ουκρανούς να στείλουν ένα τμήμα του πυραύλου για να μείνει στο υπουργείο Εξωτερικών και να θυμίζει την πρωτοτυπία αυτή της επίσκεψης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment