PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ν.Δ.: «Μαύρη βίβλος» της υγείας με «πυρά» κατά ΣΥΡΙΖΑ


Τη «Μαύρη Βίβλο» της Υγείας, εξαπολύοντας «πυρά» κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τον ένα χρόνο διακυβέρνησής του, παρουσίασαν την Τρίτη ο Συντονιστής Κοινωνικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Καβάλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο υπεύθυνος του Τομέα Υγείας, βουλευτής Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, ενώ το «παρών» έδωσε και ο αντιπρόεδρος του κόμματος Άδωνις Γεωργιάδης.

Η Ν.Δ. κάνει λόγο για 43 ψεύτικες υποσχέσεις που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά, ενώ περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα της υγείας, μέσα από 365 δημοσιεύματα.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, μεταξύ άλλων, επισημάνθηκε ότι προ των εκλογών του Ιανουαρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ «υπόσχονταν προσλήψεις: οι 7.000 προσλήψεις για το ΕΣΥ που ευαγγελίζονταν προεκλογικά εξαντλήθηκαν πολύ γρήγορα στις προσλήψεις για την ΕΡΤ και τις καθαρίστριες, με αποτέλεσμα τα Νοσοκομεία να κοντεύουν να κλείσουν-  ούτε καν τις εξασφαλισμένες προσλήψεις δεν υλοποίησαν».

Παράλληλα, η Ν.Δ. υπογραμμίζει ότι  καμία περαιτέρω μέριμνα δεν ελήφθη για τους ανασφάλιστους, ενώ όπως τονίζει, η χρηματοδότηση στα νοσοκομεία μειώθηκε και «οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των Νοσοκομείων προς τους προμηθευτές έχουν πολλαπλασιαστεί (1,3 δισ. ευρώ), το υγειονομικό υλικό και τα αναλώσιμα είναι εξαφανισμένα είδη που τα φέρνουν ασθενείς από το σπίτι, ενώ οι ασθενείς με HIV, οι καρκινοπαθείς, οι αιμορροφιλικοί και άλλες ευπαθείς ομάδες βρέθηκαν χωρίς φάρμακα».

«Υπόσχονταν ότι θα αναδιοργανώσουν τον ΕΟΠΥΥ: οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τις ιδιωτικές κλινικές, τις φαρμακευτικές εταιρίες, τα διαγνωστικά κέντρα, τους ελευθεροεπαγγελματίες γιατρούς, φυσικοθεραπευτές κ.λπ., έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και έφτασαν τα 1,8 δισ. ευρώ», συνεχίζει η Ν.Δ κάνει λόγο για «ακέφαλα Νοσοκομεία, μετά το πογκρόμ κατά των διοικητών».

«Υπόσχονταν ότι θα ολοκληρώσουν την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση: δεν έπραξαν το παραμικρό. Υπόσχονταν τα πάντα: δεν νομοθέτησαν τίποτα στην υγεία, για έναν ολόκληρο χρόνο», σημειώνει η Νέα Δημοκρατία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment