PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ν.Δ.: Κατανοητή η ανησυχία στο Ωραιόκαστρο


Τα βέλη της στην κυβέρνηση έστρεψε η Ν.Δ. στον απόηχο των αντιδράσεων στον δήμο Ωραιοκάστρου για τη φοίτηση προσφυγόπουλων σε σχολεία της περιοχής, λέγοντας πως είναι φανερό ότι «δεν μπορεί να διαχειριστεί το θέμα». 

Ο συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής του κόμματος Βασίλης Κικίλιας σημείωσε ότι η κυβέρνηση είναι «αποκλειστικά υπεύθυνη για το χάος που επικρατεί στους καταυλισμούς και, πλέον, σε πολλά σχολεία».

Όπως είπε, «το πώς θα ενταχθούν στην ελληνική πραγματικότητα οι πρόσφυγες, που -με ευθύνη της κυβέρνησης- παραμένουν στη χώρα μας, είναι ένα πολύ κρίσιμο, πολύπλοκο και πιεστικό ζήτημα» και «γίνεται ακόμη πιο σύνθετο, ακόμη πιο ευαίσθητο, όταν αφορά παιδιά και την εκπαίδευσή τους».

Κατά τον κ. Κικίλια, «είναι αυτονόητο ότι τα προσφυγόπουλα πρέπει να πάνε σχολείο, χωρίς οποιονδήποτε υγειονομικό κίνδυνο για οποιοδήποτε παιδί». «Η κυβέρνηση, όμως», πρόσθεσε, «δεν μπορεί να το ελέγξει ούτε κι αυτό. Η ανικανότητά της και οι παραλείψεις της προκαλούν αντιδράσεις και από τους πρόσφυγες – μετανάστες και από τις τοπικές κοινωνίες».

Καταλήγοντας, ο βουλευτής σημειώνει ότι η Ν.Δ. κατανοεί την ανησυχία των τοπικών κοινωνιών, συμπληρώνοντας όμως ότι «οφείλουν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση της κατάστασης, σύμφωνα με την παράδοση φιλοξενίας και κατανόησης που διαχρονικά είναι σύμφυτη με τον ελληνικό πολιτισμό».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment