PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ν.Δ.: Η κυβέρνηση υπεύθυνη για την αύξηση των ληξιπρόθεσμων των ιδιωτών


Ευθύνες στην κυβέρνηση επιρρίπτει η Νέα Δημοκρατία για την αύξηση των ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών ιδιωτών προς το Δημόσιο.

Σε κοινή δήλωση τους ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Σταϊκούρας και ο Υπεύθυνος του Τομέα Φορολογικής Πολιτικής Απόστολος Βεσυρόπουλος σημειώνουν ότι οι ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές των ιδιωτών προς το Δημόσιο, επί διακυβέρνησης του κ. Τσίπρα, αυξήθηκαν κατά 16 δισ. ευρώ, και διαμορφώθηκαν πλέον, σωρευτικά, στα 87 δισ. ευρώ.

Χαρακτηρίζουν μάλιστα εξαιρετικά ανησυχητικά τα στοιχεία του πρώτου διμήνου του 2016, «όπου παρατηρείται “έκρηξη” των ληξιπρόθεσμων οφειλών κατά 2,4 δισ. ευρώ από το τέλος του 2015, σε μία περίοδο που δεν έχουν καν ξεκινήσει οι φορολογικές υποχρεώσεις της νέας χρονιάς».

Σύμφωνα με τη Ν.Δ., αυτό είναι το αποτέλεσμα, με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, της επιβολής νέων φόρων που έχει οδηγήσει στην εξάντληση της φοροδοτικής ικανότητας των πολιτών και της αποδυνάμωσης του τομέα της φορολογικής διοίκησης και των φορολογικών ελέγχων.

«Αυτό είναι το “αποτύπωμα” των ιδεοληψιών και της ανικανότητας της αριστερής διακυβέρνησης» υποστηρίζουν, ενώ εκτιμούν ότι «τα χειρότερα είναι μπροστά μας».

Όπως λένε, οι νέες, μεγάλες φορολογικές επιβαρύνσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση θα στραγγαλίσουν την οικονομία και θα επιδεινώσουν δραματικά την κρίση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment