PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ν.Δ.: Η κ. Τζάκρη μάς δικαιώνει απολύτως


Για δικαίωσή της κάνει λόγο η Ν.Δ. σχολιάζοντας την απάντηση της υφυπουργού Οικονομίας Θεοδώρας Τζάκρη στην κριτική της για το πλαίσιο που προωθεί η κυβέρνηση για την απλοποίηση της αδειοδότησης των επιχειρήσεων. 

Σε σχετική της ανακοίνωση επαναλαμβάνει τη θέση της ότι το εν λόγω σχέδιο νόμου «αφενός αποτελεί αποσπασματική αντιγραφή του νόμου που ψηφίστηκε το 2014 και αφετέρου περιορίζει την εφαρμογή του».
«Η κυρία Τζάκρη στην απάντησή της  -χωρίς προφανώς να το καταλαβαίνει- μας δικαιώνει απολύτως. Παραδέχεται ότι υπάρχει νόμος πλαίσιο, που είχε ξεκινήσει να παράγει αποτελέσματα. Ομολογεί ότι μετά από 18 μήνες αδράνειας, επιχειρείται αντικατάστασή του από ένα νόμο κακέκτυπο του  ισχύοντος, με στενότερο πεδίο εφαρμογής, πολλές ασάφειες και μεγάλη προχειρότητα», συμπληρώνει.

Κατά τη Ν.Δ., «αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση, αντί να χτίζει, επιμένει να γκρεμίζει ακόμα και όσα η ίδια αναγνωρίζει ως στέρεη βάση».

Η αξιωματική αντιπολίτευση μνημονεύει άλλωσε δήλωση της κ. Τζάκρη από τον Σεπτέμβριο του 2015, όταν σε συνάντησή της με πρόεδρο του ΣΕΒ Θεόδωρο Φέσσα ανέφερε ότι «αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει η απλοποίηση της  αδειοδότησης των επιχειρήσεων και ότι ως “βάση θα χρησιμοποιηθεί ο νόμος Χατζηδάκη του 2014”».

«Τελικά», συνεχίζει, «αφού για 18 μήνες δεν έκανε απολύτως τίποτα – δεν εξέδωσε ούτε καν την Υπουργική Απόφαση, που βρήκε έτοιμη για τον κλάδο της εστίασης – της φταίει … ο νόμος Χατζηδάκη!».

«Δυστυχώς, η επιχειρηματικότητα, αφού υπονομεύτηκε τους τελευταίους 18 μήνες, παραμένει αδύνατο σημείο για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Η επιχειρηματική κοινότητα το γνωρίζει. Τώρα το αντιλαμβάνονται ακόμα και πρώην φανατικοί οπαδοί της. Όχι, όμως, και οι αρμόδιοι υπουργοί της», καταλήγει.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment