PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ν.Δ. για Βαρουφάκη: Η Εξεταστική γίνεται πιο αναγκαία από ποτέ


«Η Εξεταστική Επιτροπή γίνεται πιο αναγκαία από ποτέ», αναφέρει η Ν.Δ. σχετικά με το αίτημά της να διερευνηθεί η οικονομία κατά την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με αφορμή την παραδοχή στον ΣΚΑΪ του αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε παρουσιάσει στο υπουργικό συμβούλιο σύστημα παράλληλων πληρωμών.

«Ο τότε, αλλά και τώρα υπουργός κ. Γιάννης Τσιρώνης επιβεβαιώνει σήμερα ότι ο πρώην υπουργός κ. Γιάνης Βαρουφάκης παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο σύστημα παράλληλων πληρωμών, το λεγόμενο I.O.U. και δηλώνει ότι συμφωνούσε μαζί του. Επιβεβαιώνει ότι ο κ. Τσίπρας γνώριζε και συντόνιζε τις κινήσεις Βαρουφάκη», τονίζει σε σχετική της ανακοίνωση

Κατά τη Ν.Δ., αυτό που ξεχνά να πει ο κ. Τσιρώνης είναι ότι το σύστημα προετοιμαζόταν για να τεθεί σε εφαρμογή μόλις κλείσουν οι τράπεζες.

«Άλλωστε», συμπληρώνει η αξιωματική αντιπολίτευση, «ο κ. Βαρουφάκης έχει υποστηρίξει ότι “το σύστημα θα ήταν σε ευρώ, αλλά μπορούσε εν μια νυχτί να μετατραπεί σε μια νέα δραχμή”».

Διευρεύνηση του ίδιου ζητήματος ζητεί και το ΠΑΣΟΚ. Στο ίδιο μήκος κύματος, ο εκπρόσωπος του Παύλος Χρηστίδης σημειώνει ότι «προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως ο εν ενεργεία υπουργός κ. Γιάννης Τσιρώνης, σε τηλεοπτική του εμφάνιση σήμερα, μας πληροφόρησε κι αυτός με τη σειρά του, χαλαρά, ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε παρουσιάσει στο υπουργικό συμβούλιο το 2015 το σχέδιο για πληρωμές σε παράλληλο νόμισμα και κουπόνια».

«Και ενώ οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μια την άλλη ο κ.Τσίπρας και το Μέγαρο Μαξίμου τηρούν σιωπή ιχθύος. Όσο κι αν προσπαθούν να αποφύγουν την διερεύνηση αυτής της σκοτεινής περιόδου από τη Βουλή και ενδεχομένως από τη δικαιοσύνη, δεν θα τα καταφέρουν. Η υπόθεση αυτή θα διερευνηθεί και θα είναι ντάλα μεσημέρι», υπογραμμίζει στη δήλωσή του.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment