• Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, 2021

Ν. Χαρδαλιάς: Η ατομική ευθύνη είναι το μεγάλο μας όπλο

Peristeri News
Απρίλιος29/ 2020

Τα θετικά αποτελέσματα που είχαμε στην πρώτη φάση με τη συμβολή όλων, μας επιτρέπουν να προχωρήσουμε με πολύ προσεκτικά βήματα στο επόμενο στάδιο της προσπάθειας μας, που προβλέπει άρση περιορισμών ανά διαστήματα και απαιτεί ακόμα μεγαλύτερη κοινωνική υπευθυνότητα, ανέφερε κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πανδημία του κορωνοϊού ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Τόνισε πως η ατομική ευθύνη είναι το μεγάλο μας όπλο και υπενθύμισε ότι μέχρι τη Δευτέρα ισχύουν στο ακέραιο τα περιοριστικά μέτρα κίνησης.

«Η κυκλοφορία του ιού μειώθηκε αλλά και πάλι θέλω να τονίσω ότι ο ιός παραμένει εδώ και δεν υπάρχει ούτε εμβόλιο ούτε αποδεδειγμένη θεραπεία μέχρι τώρα. Γι΄αυτό και η ατομική ευθύνη είναι το μεγάλο μας όπλο», είπε χαρακτηριστικά.

Είπε ακόμη πως οι συγκεντρώσεις ανθρώπων όπως αυτές για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή συνανθρώπων μας.

«Προσβλέπουμε ότι όλα τα σωματεία των εργαζομένων, αλλά και όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα αναγνωρίσουν με τη στάση τους, ότι φέτος είναι αλλιώς και θα συμβάλλουν στην προστασία της ανθρώπινης ζωής», σημείωσε.

Επισήμανε ακόμα ότι μέχρι την Κυριακή 3 Μαΐου θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται συστηματικοί έλεγχοι και σε περίπτωση που θα διαπιστωθεί παράβαση θα επιβάλλονται τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

«Δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις μακριά από τον τόπο της κατοικίας μας», υπενθύμισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς επανέλαβε ότι καθίσταται υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα μέσα μεταφοράς, στα σούπερ μάρκετ, στα καταστήματα, στα ιατρικά εργαστήρια, στα ταξί κλπ.

Πρόσθεσε δε ότι παρατείνεται μέχρι τις 17 Μαΐου η αναστολή της λειτουργίας του εργοταξίου της μονάδας 5 της ΔΕΗ στην Πτολεμαϊδα.

«Ο ιός παραμένει εδώ. Πιθανόν να χρειαστεί μέτρα που αίρουμε τώρα να τα ξαναπάρουμε. Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις», δήλωσε.