PeristeriNews.gr
Πολιτική

N. Χαρδαλιάς: Άϋλη συνταγογράφηση μέσω sms και email


Τη δυνατότητα να λαμβάνουν τις ιατρικές συνταγές στο κινητό τους έχουν από σήμερα οι πολίτες, όπως ενημέρωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε ότι η νέα διαδικασία είναι προαιρετική μέσω του gov.gr και οι πολίτες θα μπορούν να έχουν τις συνταγές να χρειάζεται να τις προσκομίζουν τυπωμένες στον φαρμακοποιό.

Ανακοίνωσε για τους συμπολίτες που βρίσκονται στο εξωτερικό και επιθυμούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα, τη διακοπή πτήσεων από αύριο, Κυριακή στις 3 το πρωί έως τις 15 Απριλίου, από και προς την Ολλανδία.

Επιστροφές γίνεται μόνο για άτομα που έχουν πολύ ειδικούς λόγους, τόνισε και σημείωσε ότι δεν κάνουμε γενικό επαναπατρισμό γιατί θα ήταν ολέθριο για τη δημόσια υγεία της χώρας μας.

«Ειδικές περιπτώσεις είναι οι έγκυες, όσοι έχουν μείνει άστεγοι κλπ. Χτες επέστρεψαν από το Χίθροου 30 άτομα με προβλήματα υγείας. Δεν γίνεται γενικός επαναπατρισμός, οφείλουμε να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία στη χώρα».

«Στο νοσοκομείο Καστοριάς, έχουν αναλάβει υπηρεσία γιατροί και άλλο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και έχει σταλεί προστατευτικό υλικό».

«Η ανταπόκριση των πολιτών για εθελοντική προσφορά είναι συγκινητική. Πάνω από 10.000 οι αιτήσεις εθελοντών».

«Επιμένουμε και μένουμε σπίτι», κατέληξε στις δηλώσεις του ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment