Πολιτική

Ν. Ανδρουλάκης: Στοχευμένα μέτρα για την προστασία των πιο ευάλωτων

Την ανάγκη λήψης στοχευμένων μέτρων για την προστασία των πιο ευάλωτων πολιτών απέναντι στην ενεργειακή ακρίβεια επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την χθεσινοβραδινή παρέμβαση του στην έκτακτη Συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς.

«Είναι μία κρίση, που καμία χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε υπερεθνικά χρηματοδοτικά εργαλεία αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών για την αντιμετώπιση των μεγάλων αυξήσεων, με στοχευμένα μέτρα για να προστατεύσουμε τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας» επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Είναι προτεραιότητα οι κοινές πολιτικές κατά των ενεργειακών ανισοτήτων και της ενεργειακής φτώχειας, που κλιμακώθηκαν την τελευταία περίοδο» τόνισε, συμπληρώνοντας ότι λύση είναι η δημιουργία κοινών στρατηγικών αποθεμάτων, υποδομών και αγωγών όπως ο EastMed, η απεξάρτηση από το εισαγόμενο φυσικό αέριο καθώς και η άμεση ουσιαστική διείσδυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο ενεργειακό μίγμα. «Όσο πιο ισχυρή είναι η διείσδυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο ενεργειακό μας μείγμα, τόσο πιο ανθεκτικοί θα είμαστε στις διεθνείς κρίσεις» υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Related posts

Αλ. Τσίπρας: Εκλογές το συντομότερο δυνατόν

Peristeri News

Σε Κω, Ψέριμο και Αστυπάλαια ο Κ. Μητσοτάκης

Peristeri News

K. Καραμανλής: Με εκπτώσεις στην εθνική κυριαρχία δεν εξασφαλίζεται η ειρήνη

Peristeri News

Leave a Comment