PeristeriNews.gr
Media

ΕΣΗΕΑ: Οι Έλληνες δημοσιογράφοι δεν χρειάζονται υποδείξεις


«Οι Έλληνες δημοσιογράφοι δεν χρειάζονται υποδείξεις μάλιστα μέσω επιλεκτικής χρήσης αποσπασμάτων, από καμία διπλωματική αποστολή ή άλλους εμπλεκόμενους παράγοντες για το πως θα κάνουν τη δουλειά τους», αναφέρει εκτός άλλων σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ, σχολιάζοντας τη νέα παρέμβαση της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα.

«Δείτε το αν αναζητάτε κάτι διαφορετικό από ψευδή προπαγάνδα για την κατάσταση στην Ουκρανία», αναφέρει η ανάρτηση της ρωσικής πρεσβείας, με ένα βίντεο 15 λεπτών από δελτίο ειδήσεων του Open των προηγούμενων ημερών».

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, μαζί με όλο τον δημοσιογραφικό κόσμο της χώρας παρακολουθεί τις πολεμικές συγκρούσεις στην Ουκρανία, που είναι αποτέλεσμα της ρωσικής εισβολής. Από την πρώτη στιγμή Έλληνες αλλά και ξένοι συνάδελφοι, προσπαθούν κάτω από δύσκολες συνθήκες να καλύψουν τα γεγονότα από τα μέτωπα του πολέμου και μεταδίδουν, ως οφείλουν, πληροφορίες από όλες τις πλευρές και τα κέντρα αποφάσεων.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ θεωρεί ότι οι παρεμβάσεις της Ρωσικής Πρεσβείας στα social media με τη μορφή υποδείξεων δεν συμβάλλουν στην προσπάθεια του δημοσιογραφικού κλάδου για την σφαιρική ενημέρωση των πολιτών. Οι Έλληνες δημοσιογράφοι δεν χρειάζονται υποδείξεις μάλιστα μέσω επιλεκτικής χρήσης αποσπασμάτων, από καμία διπλωματική αποστολή ή άλλους εμπλεκόμενους παράγοντες για το πως θα κάνουν τη δουλειά τους».

Πριν από λίγες ημέρες με ανάρτησή της η ρωσική πρεσβεία είχε αναφέρει «Καλούμε όλους, και ιδιαίτερα τους πολύ υψηλά ιθύνοντες, πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες, βουλευτές, κομματικά στελέχη, υπουργεία, ΜΜΕ, διάφορους παπαγάλους και άλλους, που τόσο βιάστηκαν χθες να κατηγορήσουν για όλα τη Ρωσία (όπως πάντα), να συνέλθουν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να σταματήσουν την αντιρωσική προπαγάνδα και να δείξουν ψυχραιμία, νηφαλιότητα και σοβαρότητα. Για κάποιο λόγο, τον γνωστό μάλλον, δεν ήταν τόσο ομιλητικοί κατά τα ολόκληρα 8 χρόνια που από τις σφαίρες, βόμβες και οβίδες του ουκρανικού στρατού και των εθνικιστικών φασιστικών ταγμάτων επέφερε το μαρτυρικό Ντονμπάς. Και ενώ εκεί θρηνούσαν χιλιάδες νεκρούς, και τα χωριά και οι πόλεις ήταν αιματοβαμμένα, κανένα επίσημο κτίριο ή σιντριβάνι εδώ στην Αθήνα δεν ντύθηκε ποτέ σε χρώματα ειρήνης, κανένα τουίτ δεν έσπευσε να αναρτηθεί σε επίσημη ιστοσελίδα και κανένα διάβημα δεν πραγματοποιήθηκε. Ας συνέλθουν λοιπόν!».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Alter Ego απέκτησε τον τίτλο της «Ελευθεροτυπίας»

Peristeri News

ΕΣΗΕΑ: Τετράωρη στάση εργασίας στα ΜΜΕ την Τετάρτη

Peristeri News

Η Μαρία Αντωνιάδου πάλι πρόεδρος στην ΕΣΗΕΑ

Peristeri News

Leave a Comment