PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ν. Ανδρουλάκης: Ο ελληνικός λαός θα καθορίσει τις εξελίξεις


«Ο ελληνικός λαός θα καθορίσει τις εξελίξεις. Αγωνίζομαι για μια ισχυρή δημοκρατική παράταξη, μιλώ βάσει προγράμματος και σχεδίου. Ζητώ από τους Έλληνες πολίτες να μας τιμήσουν ώστε με ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής να γνωρίζουν ότι η περίοδος πρωθυπουργίας Τσίπρα, η αποτυχημένη διακυβέρνηση με τον κ. Καμμένο που κρίθηκε, αλλά και η πρωθυπουργία Μητσοτάκη θα αποτελούν παρελθόν», απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξή του το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, όταν ρωτήθηκε για τις μετεκλογικές συνεργασίες.

Ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι το θέμα άνοιξε από τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας ότι ο μεν Κυριάκος Μητσοτάκης βλέπει την αυτοδυναμία να “κουνά μαντήλι” και ο κ. Τσίπρας διαπιστώνει ότι δεν έχει καμία τύχη να είναι πρώτος στις εκλογές.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής είπε ότι πρέπει να μπουν στην άκρη τα ψευτοδιλήμματα καθώς, όπως σημείωσε, ένα είναι το θέμα, «ποιος έχει καθαρές λύσεις στα μεγάλα ζητήματα της χώρας», και συμπλήρωσε ότι «όσο πιο ισχυρή είναι η Σοσιαλδημοκρατία, τόσο αυξάνει η βεβαιότητα ότι ο λαός θα έχει ευημερία». «Όσο πιο ισχυροί είμαστε, σενάριο πρωθυπουργίας Μητσοτάκη ή Τσίπρα δεν θα υπάρχει. Συγκυβερνήσεις για διανομή καρεκλών και εξουσίας για να έχουν ρόλους κάποιοι παλαιοί πρωταγωνιστές, αυτά ξεχάστε τα. Η ανανέωση για την οποία μιλώ δεν αφορά μόνο σε πρόσωπα αλλά και σε πολιτική κουλτούρα» τόνισε.

Ο κ. Ανδρουλάκης ρωτήθηκε για τα όσα διαδραματίζονται στο 3ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, όπου κυριαρχεί το σύνθημα «Αλλαγή». «Όταν σε ένα συνέδριο αποθεώνεται ο κ. Πολάκης, θεωρείτε ότι είναι δείγμα πολιτικής αλλαγής και προοδευτικής κατεύθυνσης; Μίλησαν και άλλα στελέχη, είπαν ουσιαστικά πράγματα αλλά δεν αποθεώθηκε κανείς τους. Αυτό δείχνει ότι δυστυχώς δεν συγκλίνουν οι προτεραιότητές μας. Εμείς αυτό το δείγμα κοινοβουλευτικού παρακμιακού και διχαστικού λόγου όχι απλά δεν το επικροτούμε αλλά θεωρούμε ότι πρέπει να τεθεί στο περιθώριο», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Ως προς τα νέα γεωπολιτικά δεδομένα που δημιούργησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι δεν μπορεί η Ευρώπη να επιδοτεί τον πόλεμο που κάνει ο κ. Πούτιν και πρέπει σταδιακά να απεξαρτηθούμε από το φυσικό αέριο, σημειώνοντας για τις εξελίξεις στην Ουκρανία ότι «ναι η Ευρώπη έχει ευθύνες, αλλά όταν η Ευρώπη αποφάσιζε κυρώσεις για να πιέσει τη Ρωσία σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων ή δημοκρατίας, τι ψήφιζε ο ΣΥΡΙΖΑ; Αποχή ή κατά».

Ακόμη επισήμανε ότι καταθέτει ρεαλιστικές προτάσεις και ανέφερε ότι είναι η ώρα να εφαρμοστεί η εργαλειοθήκη που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα κράτη-μέλη για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης. «Η Ελλάδα πρέπει να φορολογήσει τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας, που η Κομισιόν εκτιμά ότι θα προσεγγίζουν τα 200 δισεκατομμύρια το 2022, ώστε να χρηματοδοτηθούν κοινωνικές πολιτικές στήριξης των πολιτών. Επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή στη ρήτρα αναπροσαρμογής και όχι στη χονδρική τιμή, όπως λέει ο κ. Μητσοτάκης πετώντας τη μπάλα στις Βρυξέλλες ενώ στο μεσοδιάστημα πλήττεται το εισόδημα του Έλληνα πολίτη. Κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ και ένα κοστολογημένο νέο ΕΚΑΣ» πρότεινε υποδεικνύοντας ως πηγή χρηματοδότησης τα επιπλέον μη προϋπολογισμένα έσοδα στα κρατικά ταμεία από την υπεραπόδοση του ΦΠΑ, από τον αυξημένο πληθωρισμό.

Σχολιάζοντας τα πεπραγμένα της κυβέρνησης της ΝΔ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε ότι «οι πολιτικές της κυβέρνησης αφορούν τους λίγους και η θεωρία Μητσοτάκη ότι είναι δημοσιονομικά υπεύθυνος είναι στρεβλή εικόνα».

Επίσης ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα κοινωνικής κατοικίας, που έχει εισάγει στον δημόσιο διάλογο, τονίζοντας ότι «είναι απαράδεκτο η ΝΔ να κοροϊδεύει τον λαό με αυτό τον τρόπο και να λέει ότι έχει πει από το Σεπτέμβριο σχετικά προγράμματα. Δεν μπορεί να έχεις πρόγραμμα και στο Ταμείο Ανάκαμψης να έχεις βάλει μόλις 100 κατοικίες σε όλη την Ελλάδα, όταν για παράδειγμα η Πορτογαλία έχει εντάξει 26.000».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment