PeristeriNews.gr
Πολιτική

Ν. Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση λειτουργεί σαν μια κουρδισμένη μηχανή συγκάλυψης


«Είναι πλέον εδραιωμένη η πεποίθηση του ελληνικού λαού ότι η κυβέρνηση λειτουργεί σαν μια κουρδισμένη μηχανή συγκάλυψης», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, στην ομιλία του κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας στην ολομέλεια της Βουλής.

Μεταξύ άλλων, ο Νίκος Ανδρουλάκης, αναφέρθηκε στις παρακολουθήσεις, την υπόθεση Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου αλλά και την παραίτηση Γιάννη Μπρατάκου και Σταύρου Παπασταύρου.

Σχολιάζοντας τις παραιτήσεις των δύο υπουργών ο Νίκος Ανδρουλάκης υποστήριξε πως «ο πυρήνας της διαπλοκής και της διαφθοράς είναι στο Μέγαρο Μαξίμου».

«Από την πρώτη στιγμή προσπαθούμε να σπάσουμε την σιωπή που πήγε να επιβληθεί από τη Νέα Δημοκρατία και φιλικά της ΜΜΕ, προσπαθήσαμε να γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να υπάρξει δικαιοσύνη», είπε αρχικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Την πίπα της ειρήνης κάπνιζαν Μπρατάκος-Παπασταύρου;»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, απέρριψε με σκληρή γλώσσα τις κατηγορίες της κυβέρνησης πώς κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας για να εξυπηρετήσει οικονομικά συμφέροντα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τόνισε «Διαπλοκή με ποια μίντια και ποια οικονομικά συμφέροντα;Αυτά που το πρωί καταγγέλατε ότι θέλουν να σας αποσταθεροποιήσουν και το βράδυ δύο από τους πιο στενούς σας συνεργάτες ο κ.Παπασταύρου και ο κ. Μπρατάκος έπιναν ποτάρες μαζί τους; Τελικά τους στείλατε να καπνίσουν πούρα κ. Μητσοτάκη ή την πίπα της ειρήνης;»

Σχολιάζοντας τις παραιτήσεις των δύο υπουργών ο Νίκος Ανδρουλάκης υποστήριξε πως «ο πυρήνας της διαπλοκής και της διαφθοράς είναι στο Μέγαρο Μαξίμου».

«Ένα κράτος λάφυρο είναι η προτεραιότητα της κυβέρνησης»

Αναφερόμενος στο δυστύχημα της 28ης Φεβρουαρίου στα Τέμπη, ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι «ο λαός περίμενε ένα θεσμικό σύστημα που θα λειτουργεί δημοκρατικά, όμως η Νέα Δημοκρατία αποδεικνύει κάθε ήμερα ότι είναι αμετανόητη».

«Κάποια νοσηρά μυαλά είχαν άλλη προτεραιότητα: έβαζαν σε εφαρμογή το έγκλημα της χειραγώγησης της κοινής γνώμης προ των εθνικών εκλογών»

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέκρινε τους χειρισμούς της κυβέρνησης να μην αποδοθούν ευθύνες για τη τραγωδία των Τεμπών παρατηρώντας πώς «όσο δεν υπήρχαν συστήματα ασφαλείας που θα απέτρεπαν το οποιοδήποτε λάθος, παίζατε με τις πιθανότητες να γίνει μια τραγωδία», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ενώ με αφορμή το πρόσφατο δημοσίευμα του Βήματος είπε ότι «κάποια νοσηρά μυαλά είχαν άλλη προτεραιότητα: έβαζαν σε εφαρμογή το έγκλημα της χειραγώγησης της κοινής γνώμης προ των εθνικών εκλογών». Επικαλέστηκε ακόμη το δημοσίευμα της Καθημερινής σύμφωνα με το οποίο «….από τις 8 το πρωί της ίδιας ημέρας, πριν ακόμα παραλάβει τις συνομιλίες η αστυνομία και οι δικαστικές αρχές, κάποιοι τις είχαν στην κατοχή τους, τις είχαν επεξεργαστεί και τις είχαν διοχετεύσει σε φιλικό σας μέσο ενημέρωσης το οποίο δημοσίευσε αυτούσιο ό,τι του δώσατε».

Απέδωσε στη κυβέρνηση προσπάθεια παραπλάνησης του ελληνικού λαού και ζήτησε απαντήσεις στα καίρια ερωτήματα: «Ποιος πήρε τις συνομιλίες; Ποιος τις χάλκευσε; Ποιος τις έδωσε στο Πρώτο Θέμα για να τις δημοσιεύσει; Δεν θα κρύψετε την αλήθεια πίσω από τη χυδαία προπαγάνδα σας. Η αποκάλυψη αυτή επιβεβαιώνει την εδραιωμένη πεποίθηση του ελληνικού λαού ότι μόνος στόχος σας είναι η χειραγώγηση της κοινής γνώμης.

Πάρτε το χαμπάρι. Δεν μπορείτε να πείσετε την ελληνική κοινωνία ότι δεν τρέχει τίποτα, ότι «σιγά το θέμα», που ένα διεφθαρμένο χέρι το βράδυ που θρηνούσε όλη η Ελλάδα, πήρε τις συνομιλίες, τις χάλκευσε και τις έδωσε στο Πρώτο Θέμα.

Θέλουμε να μάθουμε ποιο είναι αυτό το επικίνδυνο και αδίστακτο χέρι. Ποιος έδωσε την εντολή στις 4 το πρωί να μπει υπάλληλος στον ΟΣΕ, να πάρει τις συνομιλίες και να τις περάσει στις 8 το πρωίστα email ανώτατων στελεχών του Οργανισμού».

«Η Επιτροπή είναι μόνον κατ’ όνομα Εξεταστική»

«Προσπαθούμε να σπάσουμε την σιωπή, με νόμιμο και θεσμικό τρόπο να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε να υπάρξει δικαιοσύνη.

Υποβαθμίσατε το πόρισμα ισχυριζόμενοι ότι αφορά Ευρωπαϊκά χρήματα.

Η Επιτροπή είναι μόνον κατ’ όνομα Εξεταστική».

«Απαντήστε με απλές απαντήσεις στον Ελληνικό λαό»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη επεσήμανε πως «δεν θα κρύψετε την αλήθεια πίσω από την χυδαία σας προπαγάνδα. Μόνος σας στόχος είναι η χειραγώγηση της κοινής γνώμης στον βωμό της εξουσίας».

Δεν μπορείτε να πείσετε την ελληνική κοινωνία, όπως με τις παρακολουθήσεις, ότι δεν έγινε τίποτα. Κύριε Μητσοτάκη στο Μαξίμου είστε απλός ενοικιαστής, ο λαός σας έβγαλε ο λαός και θα σας βγάλει».

«Ο κ. Καραμανλής έχει το θράσος να το παίζει και θύμα, μας κάνει και μαθήματα»

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχολίασε την τοποθέτηση του Κώστα Καραμανλή λέγοντας πως ως κατήγορος.:«…το αδίκημα της απιστίας σημαίνει διαφθορά, κ. Καραμανλή.Το χθεσινό σας θερμό χειροκρότημα στον άνθρωπο που έλεγε “ντροπή” σε όσους αμφισβητούν την ασφάλεια στα τρένα, λίγες μέρες μόνο πριν την τραγωδία δείχνει ότι έχετε μηδενική ενσυναίσθηση. Προσβάλετε με τη συμπεριφορά σας την ελληνική κοινωνία. Δεν είπε όμως κουβέντα για το πόρισμα της Αρχής Διαφάνειας. Αντέκρουσε το πόρισμα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, που εντοπίζει ευθύνες στον ίδιον και τον κ. Σπίρτζη.

Αγνόησε πλήρως το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων που η ίδια η κυβέρνηση διόρισε και το οποίο τονίζει τη μη υλοποίηση της σύμβασης 717 ως έναν από τους βασικούς λόγους της σύγκρουσης. Δεν είπε τίποτα για το “γαλάζιο ρουσφέτι” της παράνομης μετάταξης του μοιραίου σταθμάρχη.

Αυτή είναι η «γαλάζια αξιοκρατία», που την έχετε κάνει και σημαία»!

«Οφείλει να λογοδοτήσει ο Πρωθυπουργός και η υπουργός Εσωτερικών, κυρία Κεραμέως»
Δριμεία ήταν η κριτική του και για τα emails πρός τους Απόδημους από την κ. Ασημακοπούλου.

«Πρόκειται για σκανδαλώδη μεθόδευση για την οποία οφείλει να λογοδοτήσει ο Πρωθυπουργός και η υπουργός Εσωτερικών, κυρία Κεραμέως», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Για παρακολουθήσεις

Είπε, επίσης, οι υποκλοπές έρχονται να συμπληρώσουν το παζλ της ανευθυνότητας, της διαφθοράς και της ατιμωρησίας και πρόσθεσε «Ακόμα και σήμερα δεν έχετε δώσει πειστικές απαντήσεις, αλλά ούτε επιτρέψατε να διεξαχθεί η έρευνα. Η εξεταστική για τις υποκλοπές ήταν η πρόβα για αυτό που συνέβη στην εξεταστική για τα Τέμπη. Οι βασικοί πρωταγωνιστές δεν έχουν κληθεί ακόμα από τη δικαιοσύνη, ούτε έχει γίνει ταυτοποίηση για να δούμε αν τα τηλέφωνα που στοχοποιήθηκαν με Predator ήταν συγχρόνως υπό παρακολούθηση και από την ΕΥΠ.

Και για να συνεννοούμαστε: οι υποκλοπές δεν ήταν ένα σκάνδαλο καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αλλά ένα βαρύ οικονομικό. Κάποιοι έβγαλαν εκατομμύρια εκθέτοντας τη χώρα διεθνώς».

«Αυτό που έχω να σας πω κλείνοντας είναι ότι δεν υπάρχει σταθερότητα χωρίς δικαιοσύνη. Χωρίς δικαιοσύνη χάνεται η εμπιστοσύνη των πολιτών στη δημοκρατία, τους θεσμούς και την πολιτική. Και δεν υπάρχει εμπιστοσύνη χωρίς ειλικρίνεια και υπευθυνότητα. Η σταθερότητα την οποία υποκριτικά επικαλείστε, δεν έρχεται με το να βάζεις τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Δεν θα κλονιστούμε από τους χαρακτηρισμούς σας, από τον παρασκηνιακό πόλεμο και τις δολοφονίες χαρακτήρα, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μπει φραγμός στην αλαζονεία και την ατιμωρησία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας», κατέληξε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!Related posts

Τι είπαν οι πολιτικοί αρχηγοί στην πρόταση δυσπιστίας

Peristeri News

Παραιτήθηκαν δύο από τους στενότερους συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη

Peristeri News

Ολοκληρώνεται σήμερα η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας

Peristeri News

Leave a Comment