PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ν. Αναστασιάδης: Ξεπεράσαμε τον κίνδυνο της χρεοκοπίας



«Οδυνηρή» χαρακτήρισε την συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup ο κύπριος πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης, με διάγγελμά του προς τον κυπριακό λαό.

«Οδυνηρή» χαρακτήρισε την συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup ο κύπριος πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης, με διάγγελμά του προς τον κυπριακό λαό, τονίζοντας πάντως ότι ήταν η απόφαση των Βρυξελλών ήταν η «καλύτερη δυνατή» υπό τις περιστάσεις.

«Ξεπεράσαμε τον κίνδυνο της χρεοκοπίας. Το τραπεζικό σύστημα θα σταθεροποιηθεί», ανέφερε στο τηλεοπτικό μήνυμά του ο κ. Αναστασιάδης, ενώ προανήγγειλε τον διορισμό ειδικών ανακριτών για την αναζήτηση ευθυνών σχετικά με την κατάσταση στην οποία οδηγήθηκε η χώρα.

«Δώσαμε όλοι μαζί τη μάχη από την οποία βγήκαμε λαβωμένοι, αλλα και αποφασισμένοι να κάνουμε μια νέα αρχή», σημείωσε ο κύπριος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι από αύριο αρχίζει μια νέα περίοδος για την Κύπρο.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας διευκρίνισε ότι η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου θα εφαρμόσει κάποια περιοριστικά μέτρα στις οικονομικές συναλλαγές, μέτρα που, όπως είπε, θα έχουν προσωρινό χαρακτήρα και θα χαλαρώσουν σταδιακά.

Διαβεβαίωσε ακόμη ότι θα διασφαλιστούν άμεσα τα Ταμεία Πρόνοιας σε όλες τις επιηρεαζόμενες τράπεζες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Οι Χούθι επιτέθηκαν σε ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά

Peristeri News

Σλοβακία: Σε σταθερή αλλά σοβαρή κατάσταση ο Ρόμπερτ Φίτσο

Peristeri News

Σύγκρουση τρένων στο Βελιγράδι με δεκατρείς τραυματίες

Peristeri News

Leave a Comment