PeristeriNews.gr
Πολιτική

MRB: Προβάδισμα Ν.Δ. με 3,7% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ


Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας με 3,7% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου δείχνει δημοσκόπηση της MRB που έγινε το διάστημα από 4 έως 11 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, η Ν.Δ. συγκεντρώνει ποσοστό 26,9% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 23,2%. Έπονται το ΚΚΕ με 6,6%, η Χρυσή Αυγή με 6,5%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη/ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ με 5,7%, η Ένωση Κεντρώων με 4,1%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3%, το Ποτάμι με 2,6%, η Λαϊκή Ενότητα με 2,4% και η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α με 1,9%. Τα «άλλα κόμματα» συγκεντρώνουν 1,8%, ενώ το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου αγγίζει το 15,3%.

Στην παράσταση νίκης η Ν.Δ. συγκεντρώνει 41,1% και ο ΣΥΡΙΖΑ 28,1%. Το «κανένα κόμμα» συγκεντρώνει 20,5%, το «άλλο κόμμα» 6,2% ενώ το «δεν ξέρω / δεν απαντώ» συγκεντρώνει 4,2%.

Στο ερώτημα «ποιος από τους δύο θεωρείτε ότι θα ήταν καταλληλότερος για Πρωθυπουργός;», ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας συγκεντρώνει το 25,2% και ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυρ. Μητσοτάκης το 28,2%. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 41,6%.

Στην ερώτηση ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ, μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα του τόπου, το 27,1% των ερωτηθέντων απαντά η Ν.Δ., ενώ το 21,9% ο ΣΥΡΙΖΑ. Το 39,4% απαντά «κανένα κόμμα».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Leave a Comment