PeristeriNews.gr
Οικονομία

Μοσκοβισί: Ο Αλ. Τσίπρας προτίμησε τη ρεαλιστική πολιτική


Γενναίο πολιτικό άνδρα χαρακτηρίζει ο Ευρωπαίος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας πως τελικώς στράφηκε στη «ρεαλιστική πολιτική».

«Μετά το φόβο μου όταν ανέβηκε στην εξουσία το 2015, στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα τελικά ανακάλυψα έναν λαμπρό, επιδέξιο και γενναίο άνθρωπο που πέτυχε να μεταστρέψει το λαό του. Αποκαλύφθηκε πολιτικός άνδρας», τόνισε ο κ. Μοσκοβισί μιλώντας στη Γαλλική εφημερίδα «Le Figaro».

Ανέφερε επίσης ότι έχει καλή συνεννόηση με τον κ. Τσίπρα, ο οποίος, όπως πρόσθεσε, «έγινε επικεφαλής μίας “υπεύθυνης” αριστεράς».

«Ανταλλάσσουμε με τον Τσίπρα μηνύματα κάθε εβδομάδα», πρόσθεσε εξάλλου.

Η γαλλική εφημερίδα φιλοξενεί πορτραίτο του Ευρωπαίου Επιτρόπου, για τον οποίο αναφέρει ότι «μόλις γύρισε τη σελίδα της ελληνικής κρίσης και σκέφτεται το μέλλον. Συγχρόνως ετοιμάζει την επίσκεψή του στην Ελλάδα, στις 2 και 3 Ιουλίου, όπου θα γιορτάσει το τέλος της κρίσης».

Ο κ. Μοσκοβισί είναι ο μόνος από το γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα, που απολαμβάνει την εξουσία ως Ευρωπαίος Επίτροπος και για αυτό δήλωσε: «Είμαι ένας επιζών».

Σε ό,τι αφορά την ελληνική κρίση, ανέφερε πως «με κινητοποίησε περισσότερο από κάθε άλλο θέμα. Έδωσα την ψυχή και την καρδιά μου».

Στη «Figaro» μίλησε και ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος τόνισε: «Είναι τύχη που ήταν ο Πιέρ Μοσκοβισί, που συμμετείχε σε αυτή τη διαπραγμάτευση. Εάν ήταν κάποιος άλλος, ίσως να μην είχαμε πετύχει».

Σε όλη τη διάρκεια της κρίσης ο κ. Μοσκοβισί δήλωσε ότι «παρέμεινε ήρεμος και οπλισμένος με μια απόλυτη πεποίθηση: η Ελλάδα έπρεπε να παραμείνει στο ευρώ».

«Δεν ήμουν ποτέ από εκείνους που πίστευαν ότι οι Έλληνες έπρεπε να υποστούν μη βιώσιμες μεταρρυθμίσεις», επανέλαβε.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος αναφέρθηκε επίσης στις ευρωεκλογές τονίζοντας ότι είναι υπερήφανος που ανήκει σε αυτή την Επιτροπή που μπόρεσε να επιβάλλει αδιαμφισβήτητα χαρακτηριστικά της Αριστεράς. Στο ελληνικό ζήτημα «ένας άλλος Επίτροπος θα επηρεαζόταν περισσότερο από τις γερμανικές θέσεις», υποστήριξε, τέλος, ο κ. Μοσκοβισί.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Leave a Comment