PeristeriNews.gr
Οικονομία

Moσκοβισί: Επανεξέταση των πλαισίων της αγοράς εργασίας


Την επανεξέταση των πλαισίων της αγοράς εργασίας προανήγγειλε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Μοσκοβισί έκανε λόγο για επανεξέταση των συλλογικών απολύσεων, των απεργιακών κινητοποιήσεων και των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Η επανεξέταση, τόνισε ο Επίτροπος, θα διεξαχθεί από ομάδα ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων και θα λάβει υπόψη τις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας και της αγοράς εργασίας στο μέλλον.

«Θα επωφεληθεί από διδάγματα άλλων χωρών και θα πραγματοποιηθεί με σκοπό την επίτευξη βιώσιμης και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξης για την επίτευξη των στόχων ανταγωνιστικότητας, απασχόλησης και κατανομής του εισοδήματος» πρόσθεσε και διαβεβαίωσε ότι στη διαδικασία διαβούλευσης θα συμμετάσχουν τόσο ελληνικές και ευρωπαϊκές οργανώσεις κοινωνικών εταίρων, όσο και σχετικοί διεθνείς οργανισμοί, όπως η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας και ο ΟΟΣΑ.

Ο κ. Μοσκοβισί υπογράμμισε στη συνέχεια, ότι η επανεξέταση μπορεί επίσης να συμβάλει στην τροφοδότηση ενός πλαισίου για πιο εποικοδομητικές σχέσεις μεταξύ των κοινωνικών εταίρων. Η εύρυθμη λειτουργία των σχέσεων των κοινωνικών εταίρων είναι σημαντική για τη δημιουργία πνεύματος ευθύνης όσον αφορά την εν γένει λειτουργία της αγοράς εργασίας, συνέχισε και εκτίμησε ότι προσφέρει δυνατότητες για την επίτευξη συναντίληψης σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική αγορά εργασίας και συντονισμού των προσπαθειών προσαρμογής σε ολόκληρη την οικονομία.

«Η Επιτροπή είναι δεκτική σε προσπάθειες που θα μπορούσαν να αυξήσουν την αντιπροσωπευτικότητα των κοινωνικών εταίρων και να δημιουργήσουν υποστηρικτικούς θεσμούς κοινωνικού διαλόγου σε διάφορα επίπεδα» κατέληξε ο κ. Μοσκοβισί.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Γ. Στουρνάρας: Αν δεν ήταν το 2015 η Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα ίσως να είχε βγει από την ευρωζώνη

Peristeri News

Στο 10,4% η ανεργία τον Ιανουάριο

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, στο 2,6% στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο

Peristeri News

Leave a Comment