PeristeriNews.gr
Οικονομία

Μοσκοβισί: Είμαστε σε φάση προόδου


«Βρισκόμαστε σε μία καλή φάση προόδου και συνεργασίας» δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, κατά την άφιξή του στο υπουργείο Οικονομικών, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι η 20η Φεβρουαρίου (ημερομηνία συνεδρίασης του Eurogroup) «μπορεί να είναι μία καλή στιγμή για την Ελλάδα».

«Έχουμε σημεία σύγκλισης έτσι ώστε να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση» ανέφερε ο κ. Μοσκοβισί, προσθέτοντας ότι «απομένουν ακόμη ορισμένα μικρά βήματα που πρέπει να γίνουν».

Εξερχόμενος του υπουργείο Οικονομικών, μετά από τη συνάντησή του με τον κ. Τσακαλώτο, ο κ. Μοσκοβισί εξέφρασε την ελπίδα ότι «θα βρούμε την καλύτερη λύση για την Ελλάδα».

«Αίσθησή μου είναι πως χρειαζόμαστε μια δυνατή Ελλάδα στην καρδιά της Ευρώπης. Η οικονομία πάει καλά και οι προβλέψεις μας είναι ότι θα πάει καλύτερα. Χρειαζόμαστε μεταρρυθμίσεις, αλλά όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και τρόπος» προσέθεσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

Χαρακτήρισε παράλληλα «δημιουργική» τη συνάντησή του με τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ, ενώ, όπως είπε, έχει γίνει προετοιμασία και με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντέισελμπλουμ, ο οποίος εξετάζει τις παραμέτρους.

Στις 11.00 ο κ. Μοσκοβισί θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Στις 12.30 ο Ευρωπαίος Επίτροπος θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ν.Δ., Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Μοσκοβισί θα παρασημοφορηθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και θα αναγορευτεί σε επίτιμο διδάκτορα από Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λήγει αύριο η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Peristeri News

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Leave a Comment