PeristeriNews.gr
Διεθνή

Μόνον πρόσφυγες αφήνει να διέλθουν η ΠΓΔΜ


Οι αρχές της ΠΓΔΜ επιταχύνουν από την Παρασκευή τη διέλευση από την ουδέτερη ζώνη, στο ύψος Ειδομένης – Γευγελής, προσφύγων που προέρχονται από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ. Όπως ανακοίνωσαν, 4.840 πρόσφυγες από τις παραπάνω χώρες πέρασαν τη συνοριακή γραμμή κατά τη διάρκεια της Παρασκευής.

Ωστόσο, απαγορεύουν σε μετανάστες από άλλες χώρες, όπως από το Πακιστάν, το Ιράν, το Μπαγκλαντές και το Μαρόκο, να περάσουν τα σύνορα, με αποτέλεσμα 1.500 από αυτούς να έχουν εγκλωβιστεί στην ουδέτερη ζώνη και να διαμαρτύρονται έντονα, ζητώντας επιτακτικά από την αστυνομία της ΠΓΔΜ να τους επιτρέψει τη διέλευση.

Το πρόβλημα για τους μετανάστες από τις χώρες αυτές γίνεται όλο και πιο έντονο, καθώς ο αριθμός τους στην ουδέτερη ζώνη αυξάνει από ώρα σε ώρα, όπως και η ένταση που επικρατεί στο σημείο. Εθελοντές του Ερυθρού Σταύρου διανέμουν ζεστά ρούχα και κουβέρτες στους μετανάστες, οι οποίοι πέρασαν τη νύχτα στο ύπαιθρο υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Εδώ και μερικές ημέρες, τέσσερις χώρες της περιοχής, η Σλοβενία, η Κροατία, η Σερβία και η ΠΓΔΜ εφαρμόζουν περιοριστικά μέτρα όσον αφορά τη διέλευση ανθρώπων που προέρχονται από μη εμπόλεμες περιοχές, καθώς τους θεωρούν οικονομικούς μετανάστες.

Το πρόβλημα σχετικά με τη διαχείριση των προσφυγικών ροών κατά μήκος του αποκαλούμενου «βαλκανικού διαδρόμου», αναμένεται να εξεταστεί στις συναντήσεις που θα έχει εντός της ημέρας, αλλά και την Κυριακή, στη Σερβία, στην Αλβανία και στην ΠΓΔΜ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Ο κ. Τουσκ θα συναντηθεί το βράδυ στο Βελιγράδι με τον πρωθυπουργό της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ενώ το πρωί της Κυριακής θα έχει συνάντηση στα Τίρανα με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα και ακολούθως θα μεταβεί στα Σκόπια όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ και τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment