PeristeriNews.gr
Editorial

Μόνο ο πόλεμος έμεινε για να τερματίσουμε την πίστα


Η ζωή μας τα τελευταία χρόνια θυμίζει ένα βιντεοπαιχνίδι τρόμου όπου κάθε τόσο κάτι καινούργιο…συνήθως κακό…εμφανίζεται.

Ο προάγγελος όλων των κακών ήταν η ένταξη της Ελλάδας στα μνημόνια λόγω της κακής οικονομικής διαχείρισης των προγενέστερων ετών του 2010. Αυτό επέφερε στην κοινωνία μια συνεχή οικονομική πίεση και χρόνο με το χρόνο μεταμορφώθηκε σε μια κοινωνική εξαθλίωση.

Η οικονομική κρίση παρόλο που δεν ακούγεται πολύ πλέον είναι εδώ και βασιλεύει αφού ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα δεχόμενο βοήθεια από κοινωνικές δομές.

Αυτή θα μπορούσε να τη χαρακτηρίσει κανείς ως την πρώτη πίστα του βιντεοπαιχνιδιού με τη δεύτερη να θεωρείται η εμφάνιση μιας πανδημίας που η ανθρωπότητα είχε να δει πολλά χρόνια.

Και πάλι η οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση έκανε την εμφάνισή της για άλλη μια φορά ενώ ζήσαμε στιγμές απόλυτης αποκοινωνικοποίησης με καθολικές καραντίνες και εγκλεισμούς στα σπίτια μας.

Τρία σχεδόν χρόνια μετά και ακόμα η πλήρης ανθρωπότητα δεν γνωρίζει από που προήλθε αυτή η πανδημία και ποιους τελικά εξυπηρέτησε ώστε να πλουτίσουν σε βάρος μας.

Μέσα σε όλο αυτό ξεκίνησε ένας πόλεμος στην Ουκρανία που όπως φάνηκε έφερε μια ακόμα οικονομική δυσκολία για τους πολίτες αφού τα πάντα αυξήθηκαν και κυρίως τα καύσιμα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια καθημερινή αύξηση του προϋπολογισμού σε κάθε νοικοκυριό, η οποία αύξηση δεν θα μπορούσε να καλυφθεί από πουθενά μιας και δεν υπήρχε καμία πρόβλεψη για όλα αυτά. Αντιθέτως τα έσοδα για όλους δέχονται μια συνεχή μείωση.

Τέλος το σενάριο των τελευταίων ωρών κάνει λόγο για πόλεμο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Όσο κι αν νομίζουμε ότι τα έχουμε δει όλα συνεχώς εμφανίζεται και κάτι καινούργιο που μπορεί να μας εξαθλιώσει κι’ άλλο και να μας ρίξει την ψυχολογία ακόμα πιο χαμηλά.

Πρόκειται για την τελευταία πίστα σε αυτό το βιντεοπαιχνίδι τρόμου ή έχουμε να δούμε και άλλα;

Πάντως το καλοκαίρι προμηνύεται καυτό και όχι μόνο λόγω ζέστης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τι μας έμαθαν οι φετινές δημοτικές εκλογές

Peristeri News

Ζούμε στη χώρα που δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει

Peristeri News

Και όταν τα κάψετε όλα τι θα έχετε να κάψετε μετά;

Peristeri News

Leave a Comment