PeristeriNews.gr
Πολιτική

Μητσοτάκης στο CNN: Μεγάλη προτεραιότητα μας η αύξηση των μισθών


Στη συντριπτική πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε ο Κυριακός Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN και την Κριστιάν Αμανπούρ, αλλά και στους στόχους και τις προτεραιότητες του για τη δεύτερη θητεία του.

«Περίμενα μια νίκη του κόμματος μου» τόνισε ο πρωθυπουργός δηλώνοντας πως περιμένει ότι ο λαός θα τον εμπιστευτεί και στην επόμενη κάλπη.

Μεγάλη προτεραιότητα μας η αύξηση των μισθών τόνισε ο πρωθυπουργός, καθώς το κόστος ζωής έχει εκτοξευτεί χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο την οικονομία μας

«Είμαστε πολύ κοντά στην επενδυτική βαθμίδα» σχολίασε αναφερόμενος στην πρόοδο της οικονομίας και των μεταρρυθμίσεων.

«Eχω πολύ μεγάλες φιλοδοξίες για τη δεύτερη θητεία μου να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε πολύ σύγχρονη χώρα, με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, αλλά και να υπερασπιζόμαστε και την κοινωνική ατζέντα για να πατάξουμε τις ανισότητες» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, δηλώνοντας πως έχουν ήδη γίνει πολλά πράγματα για τη βελτίωση της σχέσης του πολίτη με το κράτος, χάρη στην ψηφιοποίηση και την εκμετάλλευση της νέας τεχνολογίας, ένα έργο που θα συνεχιστεί.

«Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι έχουμε μπορέσει να υπερνικήσουμε τη λαϊκίστικη αντιπολίτευση και τη ρητορική της για δεύτερη φορά» είπε αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ. «Όχι μόνο αυξήσαμε το ποσοστό μας, αλλά μειώθηκε το ποσοστό που έλαβε (ο ΣΥΡΙΖΑ). Ο κόσμος δεν ανταποκρίθηκε στις κενές υποσχέσεις».

Στη συζήτηση έγινε εκτενής αναφορά και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τη βελτίωση τους ειδικά μετά τους φονικούς σεισμούς στη γειτονική χώρα, με την κυρία Αμανπούρ να τονίζει το γεγονός ότι η Ελλάδα ήταν η πρώτη που έσπευσε να προσφέρει βοήθεια μετά τους σεισμούς.

«Πρέπει να διατηρηθεί η καλή σχέση από άνθρωπο σε άνθρωπο και να διατηρηθεί το θετικό momentum ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία» τόνισε ο Πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ωστόσο πως όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα της τουρκικής κάλπης οι θέσεις των κομμάτων είναι ανάλογη, όπως και το επεκτατικό δόγμα της Γαλάζιας Πατρίδας. «Εμείς πρέπει να βασιζόμαστε σε καλές σχέσεις καλής γειτονίας και να χρησιμοποιούμε» το διεθνές δίκαιο για να επιλύουμε τις διαφορές μας.

Σχετικά με τη Μετανάστευση και τις τεράστιες ροές μέσω της Ελλάδας, ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε στην καλύτερη και ταχύτερη διαχείριση των μεταναστών. Ωστόσο σχολίασε την ανάγκη να υπάρχει μια ευρωπαϊκή προσέγγιση στο ζήτημα της Μετανάστευσης και του ελέγχου των εξωτερικών συνόρων.

Μετά δε, από σχετική ερώτηση για το ζήτημα των επαναπροωθήσεων σχολίασε ότι πρόκειται για μη αποδεκτή πρακτική να συλλαμβάνονται άνθρωποι στη θάλασσα και να τους ζητείται να επιστρέψουν. Εφαρμόζουμε το push forward και όχι το push back, εξήγησε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για το Πάσχα

Peristeri News

Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών

Peristeri News

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Leave a Comment