PeristeriNews.gr
Πολιτική

Μητσοτάκης: Είναι μία ωραία μέρα για τη Θεσσαλονίκη


Τη διαδρομή του μετρό από τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό μέχρι το αμαξοστάσιο της Πυλαίας δοκίμασε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζοντας την ικανοποίηση του για τη πρόοδο του έργου.

Κατά την άφιξη του μάλιστα στο αμαξοστάσιο, είπε χαρακτηριστικά «είναι μια ωραία μέρα για τη Θεσσαλονίκη».

Ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις, ενημερώθηκε από τα στελέχη της Αττικό ΜΕΤΡΟ και τον πρόεδρό της Νίκο Ταχιάο, καθώς και από εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας, για την πρόοδο του έργου εκφράζοντας την πλήρη ικανοποίηση του για την πορεία εκτέλεσης των έργων.

Τον πρωθυπουργό συνόδευαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, κ.α.

Mετρό Θεσσαλονίκης: Το πρώτο δρομολόγιο με επιβάτες

Η πρώτη ολοκληρωμένη διαδρομή του μετρό Θεσσαλονίκης, από τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό μέχρι το αμαξοστάσιο της Πυλαίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί παρουσία δημοσιογράφων.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος σύμφωνα με τους ιθύνοντες της εταιρείας Αττικό Μετρό για την παράδοση του υπερσύγχρονου έργου του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Δημοσιογράφοι από τη Θεσσαλονίκη είχαν την ευκαιρία να επιβιβαστούν από τον σταθμό «Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός» και να πάνε μέχρι τον τερματικό σταθμό, στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας. Η διάρκεια της διαδρομής ήταν 17 λεπτά, με όριο ταχύτητας τα 80 χιλιόμετρα την ώρα.

Σύμφωνα με τον μηχανικό του έργου, Νικόλαο Δένη, μια από τις καινοτομίες του Μετρό της Θεσσαλονίκης είναι οι πόρτες ασφαλείας που δεν επιτρέπουν την πρόσβαση στη γραμμή και την ηλεκτροφόρο ράβδο. Οι πόρτες θα συντονίζονται με την άφιξη του τρένου επιτρέποντας την πρόσβαση των επιβατών μόνον την ώρα της επιβίβασης.

«Άλλη μια καινοτομία είναι το γεγονός ότι το τρένο στην Θεσσαλονίκη παίρνει ρεύμα από κάτω -ενω στην Αθήνα παίρνει από πάνω- μειώνοντας σημαντικά τον κίνδυνο της ηλεκτροπληξίας. Μάλιστα η ηλεκτροφόρος ράβδος που τροφοδοτεί το συρμό είναι μονωμένη με ειδικό πλαστικό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment