PeristeriNews.gr
Πολιτική

Μήνυμα του Πρ. Παυλόπουλου για τη Γενοκτονία των Ποντίων


Την ανάγκη να διατηρηθεί ζωντανή η μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σε μήνυμά του εν όψει της αυριανής ημέρας μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων (19 Μαΐου).

«Το Έθνος των Ελλήνων, εκπληρώνοντας στοιχειώδες, ιστορικό και θεσμικό χρέος -με βάση τις διατάξεις του ν. 2193/1994- τιμά και φέτος την ιερή μνήμη των τραγικών θυμάτων της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου, αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι δεν λησμονάμε αυτό το στυγερό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» αναφέρει ο κ. Παυλόπουλος.

Σημειώνει ακόμη πως όλοι οι λαοί δεν πρέπει να ξεχνούν τα θύματα και κάθε άλλης γενοκτονίας, καθώς μόνο έτσι η Οικουμένη και η διεθνής κοινότητα θ’ αποτρέψει στο μέλλον αντίστοιχα στυγερά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

«Οι χαλεποί καιροί που βιώνουμε, ιδίως μέσ’ από την βαρβαρότητα της τζιχαντιστικής τρομοκρατίας, αποδεικνύει ότι ο εφιάλτης των εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας δεν έχει, δυστυχώς, παρέλθει. Γι’ αυτό ακριβώς η ιερή μνήμη των τραγικών θυμάτων της Γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου πρέπει να μένει ζωντανή για να κρατά την παγκόσμια συνείδηση σ’ εγρήγορση» καταλήγει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment