PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Μεταφέρθηκε στο Περιστέρι το ιερό λείψανο του Αγίου Χαραλάμπους


Ο ιερός κλήρος της πόλης και πλήθος πιστών υποδέχθηκαν στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας, τεμάχιο ιερού λειψάνου του Αγίου Χαραλάμπους και συγκεκριμένα την δεξιά χείρα του Αγίου, εκ του Ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου των Καλαβρύτων.

Το ιερό λείψανο μετέφερε ο Ηγούμενος της Μονής, Αρχιμανδρίτης π. Ιερώνυμος και το υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Μοζαμβίκης Χρυσόστομος, o οποίος εκπροσώπησε τον Μητροπολίτη Περιστερίου Χρυσόστομο, απουσιάζοντα στο εξωτερικό για την Σύναξη των Προκαθημένων.

Με τη συνοδεία ιερέων της Μητροπόλεως και των πιστών, πορεύθηκαν στο εσωτερικό του Ναού, όπου εναπέθεσαν το ιερό σέβασμα σε ειδικό χώρο για προσκύνηση.

leipsano_peristeri3

Εν συνεχεία τελέστηκε αρχιερατικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του κ. Χρυσοστόμου. Λίγο πριν την απόλυση ο προϊστάμενος του ναού, Αρχιμανδρίτης π. Γεράσιμος Καραμολέγκος, εξέφρασε την βαθύτατη ευγνωμοσύνη του και τις ευχαριστίες του προς τον Μητροπολίτη Αιγιαλείας & Καλαβρλυτων Αμβρόσιο, ο οποίος ευλόγησε την μεταφορά της δεξιάς χείρας του Αγίου στην πόλη του Περιστερίου και την ενορία της Αγίας Τριάδος, καθώς και τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Μεγάλου Σπηλαίου και την συνοδεία του, για την αποδοχή της πρόσκλησης.

Τέλος ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Μοζαμβίκης Χρυσόστομο για την τιμή να χοροστατήσει στον αποψινό Εσπερινό. Αυτή την στιγμή τελείται ιερά αγρυπνία.

Το λείψανο του Αγίου Χαραλάμπους, θα παραμείνει στον Ιερό Ναό προς προσκύνησιν των πιστών, μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας 25 Ιανουαρίου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: orthodoxia.info

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Θερμότερος όλων των εποχών ο φετινός χειμώνας στην Ελλάδα

Peristeri News

Αλλάζει και πάλι το ανοιξιάτικο σκηνικό του καιρού – Καταιγίδες στην Αττική

Peristeri News

Leave a Comment