PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Μετά τις ολονύχτιες μάχες οι Αγανακτισμένοι πάλι στην πλατεία


Έως αργά τη νύχτα κράτησαν τα επεισόδια μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο πνίγηκε από τα χημικά που προκάλεσαν αποπνικτική ατμόσφαιρα ακόμη και στις αποβάθρες του μετρό.

Οι Αγανακτισμένοι επέστρεψαν και πάλι στην πλατεία λίγες ώρες μετά τα σοβαρά επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και κουκουλοφόρων.

Οι κουκουλοφόροι μπλέχτηκαν στο πλήθος των «Αγανακτισμένων»και ξεκίνησαν τον συνηθισμένο πετροπόλεμο με την αστυνομία. Πρωτοφανής ήταν και η χρήση δακρυγόνων από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ.

Μόνο απογοήτευση προκαλεί η εικόνα του κέντρου της Αθήνας σήμερα, εξαιτίας των επεισοδίων, που διήρκησαν μέχρι τις 06:00 το πρωί και έγιναν αιτία να αμαυρωθεί η ειρηνική πορεία των διαδηλωτών.

Σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών, σε αρκετές περιπτώσεις τα δακρυγόνα «έπεσαν» χωρίς αιτία, όχι προς τους γνωστούς – άγνωστους, αλλά προς την πλατεία Συντάγματος που μεγάλο μέρος των διαδηλωτών παρακολουθούσε την συναυλία. Μέχρι και το πρωί η μυρωδιά από τα δακρυγόνα ήταν αισθητή και οι καταστηματάρχες άνοιγαν τα μαγαζιά τους φορώντας μάσκες.

Αποτέλεσμα της χθεσινής χρήσης δακρυγόνων ήταν να διασπαστεί ο κόσμος, που περίμενε στα γύρω στενά να καθαρίσει η ατμόσφαιρα, και να μείνουν στην πλατεία οι κουκουλοφόροι και τα ΜΑΤ, που… συνέχισαν τον πετροπόλεμο

Ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται στα 308 άτομα, ενώ δεκάδες ήταν και οι προσαγωγές και οι συλλήψεις. Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά, όταν μια κροτίδα λάμψης έσκασε στο χέρι του και έχασε τα δάχτυλά του.

Τα γεγονότα έκαναν τον γύρο του κόσμου με τα σχόλια να ντροπιάζουν ακόμα περισσότερο την χώρα μας.

Οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο, με εκτεταμένες ζημιές σε καταστήματα, τράπεζες και ξενοδοχεία.

Κατεστραμμένες στάσεις λεωφορείων, καμένοι κάδοι απορριμμάτων, πέτρες, μάρμαρα και δοκάρια επί των οδών, συμπληρώνουν το τοπίο ενώ συνθήματα είναι γραμμένα παντού σε τοίχους.

Πάντως το απόγευμα δημιουργήθηκε ένταση, με αντεγκλήσεις, μπροστά από τη Βουλή όπου κατέληξε η πορεία του ΠΑΜΕ και συναντήθηκε με τους «Αγανακτισμένους», οι οποίοι τους απέκλεισαν από την περαιτέρω πορεία τους. Λίγο αργότερα τα πνεύματα ηρέμησαν και οι συμμετέχοντες στην πορεία του ΠΑΜΕ αποχώρησαν από το Σύνταγμα.

Νωρίτερα, στις φλόγες τυλίχθηκαν ομπρέλες που βρίσκονται έξω από το κατάστημα Public, ενώ οι αντιεξουσιαστές έστησαν οδόφραγμα στην Καραγιώργη Σερβίας χρησιμοποιώντας μια μεγάλη ομπρέλα από τα McDonald’s.

Στο μεταξύ, κλειστοί είναι από χθες το πρωί οι περισσότεροι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας.

Ναυτεργάτες επιχείρησαν να αποκλείσουν το λιμάνι του Πειραιά εμποδίζοντας τον απόπλου των πλοίων προς Κυκλάδες. Κινητοποιήσεις σημειώθηκαν και στη Θεσσαλονίκη.

«Μπλόκο» στην πρόσβαση των βουλευτών στη Βουλή οργανώνουν για σήμερα οι «Αγανακτισμένοι».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Leave a Comment