PeristeriNews.gr
Οικονομία

Μετά από 66 χρόνια αλλάζει η αγορανομική νομοθεσία



Τις αλλαγές ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς.

Νέοι κανόνες μπαίνουν στην αγοραστική νομοθεσία μετά από 66 ολόκληρα χρόνια προκειμένου να μειωθεί το κόστος λειτουργίας και παραγωγής των επιχειρήσεων, αλλά και να προστατευθούν οι καταναλωτές.

Τις αλλαγές ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς ανακοίνωσε την απλοποίησή της σε 152 άρθρα 89 σελίδων από 363 άρθρα 485 σελίδων.

Πως αναφέρει και το Έθνος ορισμένα παραδείγματα των νέων κανόνων είναι τα εξής:

  • Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών θα πρέπει να αναγράφουν στις αποδείξεις λιανικής χωριστά την αξία των υπηρεσιών τους και χωριστά την αξία του ΦΠΑ.
  • Οι επιχειρήσεις που πωλούν βιομηχανικά προϊόντα, είδη ένδυσης και υπόδησης, υποχρεωτικά στις πινακίδες θα αναγράφουν την αξία τους προ της επιβολής ΦΠΑ αλλά και μετά.
  • Για τα καυσόξυλα, οι έμποροι θα πωλούν τις ποσότητες με μονάδες μέτρησης το κυβικό μέτρο και όχι τα κιλά ή τον τόνο. Για τον σκοπό αυτόν, άλλωστε, θα επιτρέπεται και η πώλησή τους σε συσκευασίες, σε παλέτες κλπ. Αυτό θα γίνεται προκειμένου να μην πωλούνται ξύλα που είναι βρεγμένα, άρα και πιο βαριά.
  • Οι καταναλωτές θα έχουν πλέον το δικαίωμα να γνωρίζουν εκ των προτέρων το κόστος μιας υπηρεσίας εκτίμησης (π.χ. συνεργεία αυτοκινήτων, ενεχυροδανειστήρια κλπ.) και να συναινεί στην παροχή της κύριας υπηρεσίας προτού ο κάτοχος προβεί σε αυτήν.
  • Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





    Related posts

    Τι αλλάζει στις αντικειμενικές αξίες σε 12 δήμους

    Peristeri News

    Στην κορυφή της αγοράς επενδυτικών ακινήτων το Περιστέρι

    Peristeri News

    Πρωτογενές ταμειακό πλεόνασμα 2,71 δισ. το πρώτο τετράμηνο

    Peristeri News

    Leave a Comment